5fd92ff9d8f97

Skidåkare som puttade snowboardåkare funnen – kommer åtalas

Som vi berättade i början av veckan blev en snowboardåkare puttad av liften av en skidåkare. Nu har polisen funnit skidåkaren – som kommer att åtalas. – Ingen information tyder på en subkultur av hat, säger Ryan Pitkin, vicesheriff i kommunen.

Text: • 2016-01-26 Uppdaterad 2016-01-26

Polisen i Aspen har alltså hittat den personen som låg bakom incidenten då en snowboardåkare puttades av liften efter en tillsynes harmlös ordväxling.
Skidåkaren, som är en Aspen-bo, kommer inom snar framtid att åtalas – men polisen förtegna om ytterligare information.
– Det finns rättsliga element till incidenten som hindrar oss från att ge ut alla detaljer vid den här tiden, säger Ryan Pitkin till Aspen Times.

Det var förra veckan som nyheten kring incidenten fick stor spridning på sociala medier. Även om händelsen inte anmäldes förrän efter ett par dagar lyckades polisen spåra upp den utpekade genom övervakningskameror.

Det enda polisen var villiga att uppge var att man pratat med personen i fråga och att det inte verkar som om den gamla rivaliteten mellan de två lägren hade med något att göra.
– Ingen information tyder på en spricka mellan skid- och snowboardåkare, eller en subkultur av hat.

Så mycket för en återupplivad rivalitet med andra ord. 

Liftwaffe – Åka Skidors guide genom lift-djungeln


Snowboardåkare puttades av liften av skidåkare – föll 7 meter.


Friåkarhotellet – Maison du Bez


Text: • 2016-01-26
AspenSnowboardUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen