Foto: Chris Council/Getty Images

Tredje superpipe-guldet för en högt flygande Kevin Rolland

X-games drog igång inatt och det var Frankrike och Kevin Rolland som tog hem först guldet. Den dekorerade fransmannen knep sitt tredje X Games-guld i super-pipe efter ett imponerande sista åk.

Text: • 2016-01-29 Uppdaterad 2016-01-29

Det var en pressad Kevin Rolland inför sista åket av herrernas super-pipe. Efter två misslyckade åk låg fransmannen på en 10:a av totalt 12 finalister.

Rolland, som var tävlingens kanske mest dekorerade åkare med två guld, två silver och ett brons i grenen sedan tidigare, var tvungen att få till ett super-åk om han ville slå Gus Kenworthys, OS-guldmedaljören i slopestyle, 92,33 poäng.

Rutinerad som han är stod han nere i mål-fållan 45 sekunder senare med ett ruskigt imponerande åk bakom sig och 93,33 poäng på tavlan. 

Det franska teamet kunde även fira dubbelt då Rollands landsmann, Benoit Valentin, knep bronsplatsen och därmed tog sin första X Games-medalj någonsin.

Gus Kenworthy tog som sagt andraplatsen och visade med det hur otroligt mångfacetterad han är. Kenworthy är en av favoriterna till slopestyle-guldet men kan redan nu åka hem med en medalj i bagaget.  

Tredje superpipe-guldet för en högt flygande Kevin Rolland

Harlaut visar guld-takter i ny park edit


Jumping Queen – Svenska stjärnundret Emma Dahlström


Ikonen som förenar Mad River Glen


Text: • 2016-01-29
Gus KenworthyVideoX Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen