Foto: X Games/ESPN

Här blir Kelly Sildaru, 13(!), yngsta guldmedaljören någonsin

Emma Dahlström kraschade bort sig och slutade på en sjätteplats. Men 13(!) åriga Kelly Sildaru gjorde allting rätt och vann guldet efter ett magiskt åk.

Text: • 2016-01-30 Uppdaterad 2016-01-30

Damernas slopestyle nådde nya höjder(no pun intended) när tävlingen avgjordes igår. Emma Dahlström var en av storfavoriterna inför tävlingen men det var en 13-årig estniska som stal all uppmärksamhet.

Om ni följt med under veckan på Åka Skidor så har ni kunnat se Kellys Henrys Sildarus säsongsedit från 2015. 13-åriga Kelly Sildaru har länge ansetts som en av världens mest talangfulla åkare. Få hade dock räknat med att hon skulle kliva in i sitt första stora X Games och vinna guld. Men Det var dock precis vad hon gjorde – och med sitt första åk dessutom. 

I och med segern blev Sildaru den yngsta kvinnliga vinnaren någonsin och den yngsta i ett Winter X Games. Under och efter tävlingen hyllades hon och tävlingen av världseliten. 

För Emma Dahlström gick det dock inget vidare. Svenskan som vann i Aspen förra året misslyckades på sista hoppet i alla tre åken och hamnade tillslut på en sjätteplats. Här kan ni Emmas tredjeåk. 

Syskontalangernas makalösa säsongedit – hyllas av svenske stjärnan


Tredje superpipe-guldet för en högt flygande Kevin Rolland


Snart är vintern tillbaka i Alperna!


Text: • 2016-01-30
AspenEmma DahlströmKelly SildaruVideoX Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen