5fd92feee7773

Medaljchanserna snöade bort – Harlaut fyra i Big Air

Ryktena gick att svenske superstjärnan Henrik Harlaut hade uppfunnit ett nytt trick till Big Air-finalen i X Games. Kraftigt snöfall gjorde dock att tricket uteblev – och så även medaljchanserna.

Text: • 2016-01-31 Uppdaterad 2016-01-31

Henrik Harlaut är en av världens absolut största profiler inom park-scenen och med två guld från tidigare X Games var han en av favoriterna i Big Air-finalen som hölls inatt.

Dock skulle han och många andras chanser snöa bort. Under finalen drog ett kraftigt snöväder in över Aspen vilket gjorde att åkarna inte kunde få upp den fart de behövde på grund av den nyfallna snön.
– Det var egentligen sjukt roligt, träningen gick bra men se kom det in snö och det blev som en vallatävling, säger Harlaut till Freeride.se.

Harlaut rev av en double dork 1260 safety i första hoppet(se hoppet här nedaför) och kompletterade det med en double rodeo 1260 safety i andra hoppet – något som tillslut gav honom 80 poäng och en retsam fjärdeplats.

Istället blev det dubbelt Schweiziskt på pallen. Vann gjorde en debutant i X Games-sammanhang, Fabian Bösch. Med sig på podiet fick han landsmannen Elias Ambühl som tog tredjeplatsen. Däremellan lyckas amerikanen Bobby Brown trycka in sig. 

Här kan ni se ett av Fabian Bösch vinnar-hopp. 

Här blir Kelly Sildaru, 13(!), yngsta guldmedaljören någonsin


Snart är vintern tillbaka i Alperna!


Ikonen som förenar Mad River Glen


Text: • 2016-01-31
Henrik HarlautVideoX Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen