Ny svensk freeride-succé i Arc

En andraplats i säsongens första tävling. Karin Stöckels jakt på en plats i Freeride World Tour började lysande. Samtidigt knep puckelpiståkaren, Ludvig Fjällström, brons i Deer Valley.

Text: • 2016-02-08 Uppdaterad 2016-02-08

I skuggan av Freeride World Tour körs Freeride World Qualifier, och där en rad svenska åkare deltar i hopp om att vinna sig en plats i nästa års FWT. En av dem är Åka Skidors bloggare Karin Stöckel, som stod för en succéartat inledning på säsongen med en andraplats. 
– Jag visste att det var mycket sten på facet så jag valde ingen galen linje. Jag höll det simpelt med två lite större dropp och snabb åkning istället för superexponerad åkning, säger Karin Stöckel till Åkaskidor.se. 

Den här säsongen är inte första året på kvaltouren för Karin, och hon börjar märka av sin rutin hon plockat upp under tidigare säsonger. I säsongens första tävling lyckades Stöckel knipa åt sig en andraplats i damernas skid-tävling.
– Jag känner att jag äntligen fått användning av mina år på kvaltouren. Det hade dessutom snöat 25cm natten innan så det var riktigt fin åkning mellan droppen. Jag var otroligt lättad och glad när det visade sig att det gick så bra. 

Du jagar en plats i FWT – vad betyder en andraplats för din fortsatta satsning?
– Det betyder just för tillfället inte jättemycket, det krävs ytterligare 2 topplaceringar för att jag ska ha en chans att kvala. Men jag har verkligen fått upp motivationen och inspirationen till att tävla mer och åka skidor. Det känns viktigt med en bra start på säsongen, nu kan jag slappna av lite inför kommande tävlingar och fokusera på att åka så bra och roligt som möjligt.

Hur firande du helgens succé?
– Jag firade den med en banansplit på en restaurang mitt i byn tillsammans med några andra svenska tjejer. Efter det bar det direkt hem och ner i sängen. Var en rejäl urladdning så huvudet behövde få sova lite.

På andra sidan Atlanten stod ytterligare en Åka Skidor-bloggare för starka resultat. Ena halvan av Puckelbloggen, närmare bestämt Ludvig Fjällström, knep brons i herrernas världscupstävling i Deer Valley.

Tredjeplatsen är Fjällströms bästa placering under en stark världscupsäsong där han varit i final i samtliga tävlingar.
– Det var inte perfekta åk, men det känns bra att veta att det finns mer att ge. Det var en häftig känsla att ställa sig på pallen och nu är det bara att fortsätta göra bra åk och jag ser fram emot resten av säsongen, säger han till Svenska skidförbundet

Nya svenska framgångar i Freeride World Tour


Måste ses: Nico Vuignier levererar årets coolaste filmupplevelse


Så bär du dina skidor med stil


Text: • 2016-02-08
Freeride World QualifierIntervjuKarin StöckelLudvig Fjällström

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen