5fd9468ab42d5

Så slutade kulttävlingen i Jackson Hole

Tävlingen hade inte arrangerat på 15 år, men i lördags var det dags igen. Grand National Powder 8 skulle återigen avgöras i Jackson Hole – med 22 startande par.

Text: • 2016-02-09 Uppdaterad 2016-02-09

Det är en tävling som härstammar från en tid då skidorna var tunna och plaggen neonfärgande – men trots det var det många som ville vara med och tävla när kulttävlingen, Grand National Powder 8 avgjordes i helgen.

22 par ställde upp i att försöka skapa den snyggaste ”åttan” nedför Cody Bowl. Varje åk bedömdes utefter synkronisering, symmetri och rundheten på 8:an. På Jackson Holes egna instagram kunde man ta del av den här underbara bilden tagen under lördagen. 

No this photo is not from the 90s. This happened today in #jacksonhole for the @gopro Grand National Powder 8's Championship.

Ett foto publicerat av Jackson Hole Mountain Resort (@jacksonhole)

Vann gjorde Jim Schanzenbaker och Thomas Roennau från Aspen som skrapade ihop 191 poäng, två poäng före paret Nick Herrin/Troy Nedved och fyra före de lokala förmågorna Chris Denny/Halsey Hewson. 

Så slutade kulttävlingen i Jackson Hole
Klicka på bilden för hela slutresultatet.

Evenemanget var sponsrat av GoPro, och kamerajätten hade dessutom representation i tävlingen genom paret AJ Cargill/Lynsey Dyer. Det blev dock ingen succé för GoPro-paret utan de slutade på en slutlig 19:e-plats. Dock bidrog de med att göra en bakom kulisserna-video kring hela evenemanget. 


Text: • 2016-02-09
Grand National Powder 8Jackson HoleUSAVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen