5fd92fdfbcf3e

Kolla in världens lyxigaste lift!

Den har ergonomiska säten, sätesvärmare, läderklädsel och plats för åtta personer. Kitzbühels nya lyxlift är det närmaste första klass en skidåkare kan komma.

Text: • 2016-02-12 Uppdaterad 2016-02-12

Om du tar dig till Kitzbühel i vinter är chansen stor att du får en liftupplevelse utöver det vanliga. I december öppnade skidortens nya 8-stolslift – och det kan vara den lyxigaste liften i världen. 

Det tog drygt 10 månader för Leitner Ropeways att bygga färdigt den nya liften – och då inkluderade arbetet att konsultera bilindustrin för att designa säten och sätesvärmarna.

Kolla in världens lyxigaste lift!
Foto: Leitner Ropeways
Kolla in världens lyxigaste lift!
Foto: Leitner Ropeways
Kolla in världens lyxigaste lift!
Foto: Leitner Ropeways

Resultatet blev världens kanske lyxigaste lift, som inte bara är vidunderligt skön att åka utan även snabb. Enligt Outside Online kan liften transportera upp mot 3300 skidåkare i timmen och tar passagerarna 430 fallhöjdsmeter på drygt tre minuter. 

Skaparna av liften ska ha sagt: ”att åka the ropeway ska vara som att åka i en lyxig limousine” – och av beskrivningen och bilderna att döma så finns det ingen anledning att tvivla på dem. 

Världens 10 bästa liftar


Engelberg öppnar ny lift till vintern


Ny lift på Helbronner i Courmayeur


Text: • 2016-02-12
KitzbühelLiftguideÖsterrikeVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen