Så mycket kostar det dyraste dagskortet i Alperna

Så mycket kostar det dyraste dagskortet i Alperna

Att ta sig ut på en dagsutflykt under skidsemestern är alltid något som lockar.
Men det kan vara bra att veta vilka skidorter att undvika innan man sätter i bilen eller hoppar på bussen – ett tips: undvik delar av Schweiz.

Det är aldrig kul att boka en skidsemester bara för att dyka upp och se att snön lyser med sin frånvaro. Då kan det vara en idé att försöka se över alternativen och kanske ta sig till en mer snösäker skidort där det finns bekräftad snö. Alternativt vill man bara försöka få ut så mycket som möjligt av semester och pröva på ytterligare en skidort för kommande resor.

Oavsett så kommer du behöva införskaffa en dagskort. Vissa researrangörer kan fixa ett bättre pris genom egna specifika dagsturer, men det kan också vara så att du får betala fullt pris.

Då kan det vara bra att veta vad ett dagskort kostar och därefter bestämma huruvida det är värt det eller inte. Därför har vi tagit fram en lista över de tio dyraste dagspassen i Alperna.

De 10 dyraste dagskorten i Alperna. 
10.
 Courchevel, Frankrike – 463 kronor *En del av Les 3 Vallées

9. St Anton, Österrike – 472 kr
8. Andermatt, Schweiz – 498 kr
7. Val d'Isère, Frankrike – 500 kr
6. Engelberg Titlis, Schweiz – 524 kr
5. Les 3 Vallées, Frankrike – 546 kr *Största skidsystemet i världen
4. Chamonix, Frankrike – 556 kr *Inkluderar 8 skidsystem
3. Gstaad, Schweiz – 560 kr
2. St Moritz/Verbier, Schweiz – 635 kr
1. Zermatt, Schweiz – 670 kr

Men sett till kostnaderna i USA är Alperna rena rama rean. Det dyraste dagskortet i USA hittar vi i Vail/Beaver Creek där ett dagskort kostar så mycket som 175 dollar, eller 1500 kronor. Jag upprepar: ettusen. femhundra. kronor!

Vill du dock spara lite pengar – med betoning på lite – så finns istället Jackson Hole eller Deer Valley( 9 respektive 10 på listan över dyraste dagskorten i USA) där ett dagskort går på mellan 1080-1120 kronor. Ett kap med andra ord. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!