Foto: Emma Dahlström @Facebook.

Svensk succé i kommande OS-backar

Efter ett misslyckas X Games kunde Henrik Harlaut och Emma Dahlström ta revansch när för-OS avgjordes i PyeongChang i Sydkorea.

Text: • 2016-02-20 Uppdaterad 2016-02-20

Det blev en stor svensk-dag i när finalerna i världscupstävlingen i freeskiing avgjordes i de blivande OS-backarna i Pyeongchang i Sydkorea.
Henrik Harlaut var den svensk som lyckades bäst när han knep en andraplats efter en imponerade åk – ynka 0,60 poäng bakom vinnaren  Alex Bellmar.
– Jag satte ett åk som var felfritt och det var otroligt kul. Det var hundra procent säkert och grymt, och den mest kreativa slopestylen jag kört, säger Henrik Harlaut till SVT. 

Även Emma Dahlström lyckades knipa en plats på podiumet när han intog en tredjeplats i damernas tävling. Dahlström var själv besviken på sitt åk, men hyllade banan precis som Harlut.
– Det var nog den mest kreativa slopestylebanan jag kört någonsin. Tyvärr fick jag inte till mitt åk och mina poäng blev lite haltande, men det var otroligt kul att åka och jag är nöjd, säger Emma till SVT. 

Leo Taillefer leker loss i Val d'Isère


Droppar in för linje – då släpper hela spinen


Kör i ett rasande tempo genom centrala La Grave


Text: • 2016-02-20
Emma DahlströmHenrik HarlautSydkoreaVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen