5fd91fc287ee1

Artiklar

Huset med alldeles egna skidbackar till salu

För 1,5 miljoner dollar, eller 12 miljoner kronor, slipper du långa liftköer och trånga pister. Ett hus i Kanada ligger just nu uppe för försäljning – och det fem egna skidbackar.

Text: • 2016-02-21 Uppdaterad 2016-02-21

Tänk att kunna åka ospårat varje puderdag, eller att ha ett berg helt för sig själv. Det kan bli en verklighet för den person som är villig att hosta drygt 12 miljoner kronor för ett hus nära Huntsville, Ontario, i Kanada. 

Förutom fem sovrum, tre badrum och ett öppet kök stoltserar tomten även med en 123 acre stort skidsystem med 76 meter i fallhöjd. 

Huset med alldeles egna skidbackar till salu

Fiddlehead Mountain som området heter, har en ankarlift, pistmaskin, värmestuga, fem nedfarter och två offpist-linjer. En av nedfarter är döpt efter kanadensiska olympiern Nancy Green, och den tillåter även kvällsåkning för det som är sugen. 

Huset med alldeles egna skidbackar till salu

Nuvarande ägaren, Rob Birsch, lärde att åka skidor på berget, då ägt av den lokala skidklubben. Men när han och hans partner, Francine Goulet besökte skidområdet 1997 såg de att liften inte längre fungerade och tomten var till salu. 

Huset med alldeles egna skidbackar till salu

Köp Tom Cruises fjällstuga


Oprah köper hus i Telluride – med egen lift


Proffsåkaren byggde sitt drömhus


Text: • 2016-02-21
ArtiklarNyheterSkidorterFiddlehead MountainKanada

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen