Foto: SVT

Ett annorlunda landslag – om livet som freeski-stjärnor

Emma Dahlström, Jesper Tjäder och Oscar Wester tillhör alla världseliten inom freeskiing. De utgör grunden i ett av Sveriges bästa landslag, och efter fjolårets X Games gav de sig ut på en gemsam road trip i USA.

Text: • 2016-02-25 Uppdaterad 2016-02-25

Sedan freeskiings intåg i den Olympiska familjen har vuxit från en sport för de allra mest invigda till att ha blivit så stora att idrottarna nomineras till Jerring-pris.
Men det är en sport som med en annorlunda struktur, en sport där en två minuter långt klipp på sociala medier kan vara mer betydelsefullt än en pallplacering.

Det är en sport där du, om du vill lyckas, måste vara en lagom blandning av idrottare, stuntman, och kreativ entreprenör.

Efter fjolårets X Games begav sig det svenska freeski-landslaget(bortsett från Henrik Harlaut som rehabiliterade sig från sin skada han ådrog sig under tävlingen) ut på en gemensam road trip i USA. En road trip som mynnade ut i dokumentären Ett Annorlunda Landslag. 

Så blev Candide Thovex världens bästa friåkare


Han formade friåkningen till vad den är idag


Apogée – en hyllningsfilm till Fransson och Auclair


Text: • 2016-02-25
DokumentärEmma DahlströmJesper TjäderOscar WesterVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen