Giulia Tanno, Emma Dahlström och Maggie Voisin. Foto: FIS Freestyle

Efterlängtad seger för Emma Dahlström – firade med puderåk

Det var hennes tredje raka pallplacering i Silvaplana och säsongens sjätte. Men till skillnad från tidigare fick Emma Dahlström äntligen ställa sig högst upp på pallen – och firade med puderåk.

Text: • 2016-03-07 Uppdaterad 2021-08-19

Trots ett par starka insatser den gångna säsongen har Emma Dahlström inte riktigt fått till det – förrän helgens världscupstävling i Schweiz.
Efter sex pallplacering fick så Dahlström äntligen ställa sig högst upp på pallen efter slagit till med 82.00 poäng i finalen.
– Jag fick till bra åkning på railsen framför allt. Jag tjänade nog mest poäng där. På hoppen fick jag till det snyggt med bra grabs. Det blev en bra helhet, säger Emma Dahlström till Värmlands Folkblad

1st at the World Cup in Silvaplana

My 1st place run from yesterday's World Cup here in Switzerland!Corvatsch 3303 Corvatsch Park FIS Freestyle SkiingMonster Energy | VÖLKL | Smith | Colour Wear | Hestra Gloves | Dalbello Ski Boots | Marker Bindings

Posted by Emma Dahlström on Saturday, 5 March 2016

Trots förstaplatsen så räckte det inte för att ta hem totalcupen, det gjorde istället norskan Tiril Sjåstad Christiansen på 345 poäng. Men det räckte för att pallplats totalt och för att fira helgen och säsongens succé drog Dahlström ut i pudersnön för vad hon på Facebook kallar ”det bästa pudret jag någonsin åk.”

Hands down the best powder I've ever skied! :DFilmed with GoPro #GoPro at Corvatsch 3303

Posted by Emma Dahlström on Sunday, 6 March 2016

Här fångas han i lavinen: "Nu vet jag hur en socka känner sig i en tvättmaskin"


Je suis un local – om att vara skidåkare i Chamonix


Hus med alldeles egna skidbackar till salu


Text: • 2016-03-07
Emma DahlströmVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen