5fd92fb3ce3f9

Rapaport på pallen i Alaska

Matilda Rapaport knep en andraplats när Freeride World Tour gick av stapeln i Haines, Alaska. Nu avancerar hon i den totala rankingen.

Text: • 2016-03-22 Uppdaterad 2016-03-22

Freeride World Tour hade förflyttat sig till Haines för fjärde deltävlingen av världstouren och det stod mycket spel för deltagarna – krascha och din plats till avslutande tävlingen i Verbier var i farozonen.

Bäst av alla svenska deltagare var Matilda Rapaport. Ekerötjejen verkar tillsynes oberörd när hon slängde sig ut för det gigantiska facet, och genom fin teknisk åkning kombinerad med snabb och stabil åkning lyckades hon knipa en andraplats bakom segrande österrikiskan, Eva Walkner.
Se åket här, eller klicka er fram till 2.23.27 på klippet undertill. 

Andraplatsen kunde inte ha kommit lägligare för Rapaports. Resultaten var hennes bästa för säsongen och med poängen avancerar hon nu upp till en tredjeplats i den totala rankingen. 

Rapaport på pallen i Alaska

Även Evelina Nilsson, som från början hade missat att kvalificera sig, kunde köra tävlingen efter att hon fått en inbjudan av touren. Nilsson tog en femteplats i tävlingen vilket innebar att hon klättrade från åtta till sexa i den totala rankingen. 

Monsteråket tog norrmannen hela vägen till Alaska


Stark svenskhelg i Freeride World Qualifier


Straight outta Fränsta


Text: • 2016-03-22
Evelina NilssonFreeride World TourHainesMatilda RapaportVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen