5fd91f7f244b6

Artiklar

JP Auclair hyllas i Riksgränsen för andra året i rad

JP Auclair var en av den moderna skidåkningens skapare – och tillika en av grundarna bakom Armada. Den 17-20 maj hyllas legenden i Riksgränsen för andra året i rad.

Text: • 2016-03-23 Uppdaterad 2016-03-23

Riksgränsen ses av många som födelseplatsen för den moderna skidåkningens, och JP Auclair var en av dåtidens pionjärer. Det även i Riksgränsen som Auclair, tillsammans med Chris O’Connell möttes för tävlingen King of the Hill – ett möte som senare skulle leda till skapandet av märket Armada. 

Som en hyllning till den bortgångne skidikonen hålls nu, för andra året i rad, JP Memorial i Rikgränsen. Hyllning är dock mer än bara ett namn.
Under den 17-20 maj kommer tävlingar så som bästa tricket, bästa mute backflip, bästa QP Straight Air och  bästa QP-tricket så väl som lika viktiga bästa 90-talskläderna, bäst hår, mest kul, bästa foto samt ett ’Send It’-pris för den som satsar mest. 

JP Auclair hyllas i Riksgränsen för andra året i rad
Förra årets deltagare i JP Memorial. Foto: Armada

Förra året tävling var en kavalkad av kända skidåkare och fotografer så som Jacob Wester, Phil Casabon, gänget från The Bunch, Daniel Rönnbäck och Chris O’Connell själv – och årets Memorial lär inte bli sämre. 

Ni kan hitta mer information om eventet här. För att registrera sig inför eventet skickar du mail till info@jpmemorial.com

Armadas tokhyllning av Riksgränsen


Hyllningsfilm till minne av JP Auclair


Apogée – en hyllningsfilm till Fransson och Auclair


Text: • 2016-03-23
ArtiklarJP AuclairJP MemorialRiksgränsenVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen