5fd9465e1dafb

Klart för final i Freeride World Tour

Efter fyra deltävlingar med bitvis fantastiska resultat för de svenska åkarna är det dags för ett avgörande. I helgen avgörs finalen i Freeride World Tour i Verbier.

Text: • 2016-03-30 Uppdaterad 2016-03-30

Förutsättningarna är klara. Kristofer Turdell ligger på fjärde plats i herrarnas skidåkning och Matilda Rapaport är snäppet bättre med en tredje plats i damernas.

I dagarna blev det klart att finalen i Freeride World Tour kommer att avgöras i helgen – och som vanligt är det Verbier som står som värd.
För att det ska bli en svensk totalseger behöver både Rapaport och Turdell en hel del tur i att dels vinna tävlingen i Verbier samtidigt som konkurrenterna framför dem i totalrankingen kör ut sig.

Klart för final i Freeride World Tour
Klart för final i Freeride World Tour

Här får ni en försmak på vad som komma skall i helgen. 

Rapaport på pallen i Alaska


Monsteråket tog norrmannen hela vägen till Alaska


Se Kristofer Turdells spektakulära vinnaråk


Text: • 2016-03-30
Freeride World TourKristofer TurdellMatilda RapaportVerbierVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen