5fd92fa4b6781

FWT-vinnaren död i lavinolycka

Snowboardstjärnan Estelle Balet, 21, har omkommit i en lavinolycka rapporterar Le Matin. Olyckan skedde under en filminspelning i Schweiziska alperna.

Text: • 2016-04-19 Uppdaterad 2016-04-19

Strax efter klockan åtta i morse kom ett samtal till räddningstjänsten i Le Portalet, Orsières, om en lavinolycka uppe på glaciären. Estelle Balet höll på med en filminspelning då hon fångades av en lavin. När ambulanspersonal kom till olycksplatsen hade hon grävts fram, men att hon inte var vid liv. 

FWT-vinnaren död i lavinolycka
Här skedde olyckan.

Enligt Schweiziska Le Matin hade ett 1 kilometer brett snötäcke släppt när Balet var på väg ner i en couloir och hon blev uppslukad av lavinen. Trots upplivningsförsök av ambulanspersonal och trots att hon hade transciever, lavinryggsäck och hjälm gick hennes liv inte att rädda.

Freeride världen i chock
Nyheterna kommer som en chock för skidvärlden då det bara var två veckor sedan som Balet firande sin andra totalsegern i damerna snowboard i Freeride World Tour.
”Estelle Balet var en naturlig stjärna med en enastående talang och blev snabbt ett aktat namn på touren. Hon blev världsmästare för andra gången bara för några veckor sedan”, skriver Freeride World Tour på sin Facebooksida.

Senaste i helgen la Balet upp en bild på sin facebooksida men kommentaren:
”Ganska häftigt att få åka snowboard med en sån här vy. Kan inte vänta på att filma mer nästa vecka.”

Estelle Balet blev 21 år gammal. 

Totalt 61 döda efter laviner i Alperna


Text: • 2016-04-19
Freeride World TourLavinsäkerhetSchweiz

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen