Foto: Maxim Arsenault @ Facebook

Proffsåkaren Maxim Arsenault har omkommit i Alaska

Bara dagar efter den tragiska nyheten att Estelle Balet gick bort i lavin kommer nyheten att ytterligare en profilerad skidåkare avlidit i en lavin.

Text: • 2016-04-22 Uppdaterad 2016-04-22

Olyckan skedde i onsdag i Haines, Alaska, alldeles i närheten av gränsen till Kanada. Maxim var en av fyra personer stort filmteam som var ut i området och filmande. 

Proffsåkaren Maxim Arsenault har omkommit i Alaska

Platsen för lavinen var väldigt avlägsen och räddningspersonal var först tvungna att flygas via helikopter och sedan vandra 15 minuter innan de nådde fram till Maxim.

”Offret hade fallit från en mindre klippa, drygt 10 meter, rakt ner i sänka och sedan blivit begravd av en mindre lavin som han med stor sannolikhet hade startat själv, säger Philippe Brient, räddningspersonal i Atlin.

Vänner i teamet hade lyckats gräva fram Maxim innan räddningstjänsten var på plats, men redan då kunde de konstatera att han var död.

Likt Estelle Balet hade Maxim dagarna innan olyckan skrivit på facebook att han såg fram emot de kommande dagarnas skidåkning. 

Totalt har 27 människor dött i laviner i USA den här vintern, och 10 har fått sätta livet till i Kanada.  

FWT-vinnaren död i lavinolycka


Ikonen begravdes under lavin: ” Jag hade mina sista tankar.”


Text: • 2016-04-22
Lavinsäkerhet

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen