Den tillbakadragna stjärnan – dokumentären om Pep Fujas

Få personer förtjänar en dokumentär om de själva mer än Pep Fujas. Den ödmjuka killen från Ashland, Oregon, slog igenom snabbt på 90-talet och räknas idag till en av mest inflytelserika skidåkare någonsin. Har ni inte Vice minidokumentär om Pep Fujas är det dags att göra det nu.

Text: • 2016-04-29 Uppdaterad 2016-04-29

När skidåkningen var overaller och spread eagles krävdes det en lite bondpojk för att föra liv in till en sakta döende skidåkningsvärld. I del 1 av Vice Sports dokumentärserie ser vi Pep Fujas ”icke traditionella väg från uppväxten på en bondgård till att bli en av friåknings mest lovande unga talanger.

Pep Fujas slog sig in på den proffessionella skidscenen med dunder och brak. Han såg till att pressa gränserna för vad som vad möjligt på ett par skidor och för friåkningen. 

Efter att spenderat år i parken återvände Pep Fujas dit karriären en gång börjaden – backcountry. 

Så blev Candide Thovex världens bästa friåkare


Ett annorlunda landslag – om livet som freeski-stjärnor


5 skidor som förändrande skidhistorien


Text: • 2016-04-29
DokumentärPep FujasVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen