X Games 2017, med bland annat svenskarna Henrik Harlaut och Emma Dahlström, arrangeras i norska Hafjell 8-11 mars.

Harlaut och Dahlström klara för X Games i Hafjell 2017

Nu är det klart att X Games, där världseliten inom skidor och snowboard möts i big air och slopestyle, arrangeras i norska Hafjell 8-11 mars 2017.

Text: Mattias Björklund • 2016-11-21 Uppdaterad 2016-11-21

En av världens största tävlingar inom extremsport, X Games, kommer till Norge och Hafjell 8-11 mars 2017. I Hafjell kommer världens främsta kvinnliga och manliga åkare inom slopestyle och big air att tävla om medaljer och rejäla prispengar. För svensk del är världsstjärnorna Henrik Harlaut och Emma Dahlström hittills klara för X Games 2017. Men fler blågula åkare kan tillkomma då startlistorna ännu inte är kompletta.

De norska arrangörerna är självklart glada över förtroendet de fått från den amerikanska sportkanalen ESPN som äger tävlingarna, över att få arrangra X Games 2017.

– Vi är oerhört stolta över att X Games har valt Hafjell som arena och vi kommer att göra allt vi kan för att göra detta event lyckat, säger Odd Stensrud, VD på Alpinco.

Arrangemanget innebär att regionen kommer att få stor uppmärksamhet, både utomlands och i Norge. Men det är ett område som inte är främmande för stora tävlingar. Hafjell är en av de platser som användes under vinter-OS i Lillehammer under 1994.

– För dem som inte är så bekanta med X Games, kan det vara svårt att föreställa sig hur stort det faktiskt är. Men vi talar alltså om en händelse som anses vara en av världens största när det gäller action- och vintersport. Hafjell når med X Games ut till andra grupper än alpina skidåkare. Vi når ungdomar direkt, och det är viktigt. Parken och friåkning är något som vi alltid har satsat hårt på, så det är kul att detta långsiktiga arbete har burit frukt, förklarar Stensrud.

Biljettförsäljningen till X Games kommer att påbörjas den nionde december.

– Vårt mål är att skapa det bästa actionsport-arrangemanget någonsin i Europa. Vi ser fram emot att inleda denna uppgift, säger Henning Andersen i SAHR, som leder X Games-projektet i Norge.

X games sajt

Hafjells officiellla webbplats

Harlaut och Dahlström klara för X Games i Hafjell 2017

Sven Thorgren tog sin första medalj i X Games


Emma Dahlström har stor chans på medalj


Dags för X Games


Text: Mattias Björklund • 2016-11-21
Emma DahlströmHafjellHenrik HarlautNorgeX Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen