Henrik Harlaut, Åre Slalomklubb, tog en ny vinst vid helgens världscuptävlingar i big air.

Stora blågula big air-framgångar

När världscuptävlingen i big air avgjordes i tyska Mönchengladbach i helgen blev det stora blågula framgångar i form av Henrik Harlaut och Emma Dahlström.

Text: Mattias Björklund • 2016-12-05 Uppdaterad 2016-12-05

Det blev en riktig svenskkväll när världscuptävlingen i Big Air avgjordes i Mönchengladbach, Tyskland. Henrik Harlaut och Emma Dahlström som inför tävlingen ledde den totala världscupen gjorde inga besvikna under fredagskvällens final och framför 8000 åskådare tog Henrik sin andra värlscupvinst för säsongen medan Emma knep en andraplats och sin tredje pallplats för säsongen.

–Vilken kväll, det känns helt otroligt. Jag är inne i ett riktigt flow nu. Det har varit en riktigt bra försäsong och det visar sig nu när vi har börjat tävla på riktigt. Jag satte båda mina sjuor klockrent idag och det var så himla kul att åka inför den här publiken som verkligen har gett sitt stöd. Att ha det här i bagaget känns riktigt bra inför alla slopestyletävlingar som kommer efter nyår hälsar en sprudlande glad Emma Dahlström på telefon.

Scrolla längre ned för att se Henrik Harlauts vinnaråk från Mönchengladbach!

Stora blågula big air-framgångar
Emma Dahlström tog en andraplats i världscupen i big air i helgen.

Henrik Harlaut hade taktiken klar inför tävlingen. ”Jag ska ta mig till final och där ska jag sätta två bra åk ” sa Henrik igår kväll och det var precis vad han gjorde. Redan efter andra omgången seglade Henrik upp på förstaplatsen och det höll sedan resten av tävlingen. Att sista hoppet inte riktigt satt kunde Henrik kosta på sig då det var dom två bästa åken som räknades. En del av taktiken månne?

Riktigt kul även att världscupdebutanten Oliwer Magnusson dels tog sig till final och väl där satt alla sina tre åk. Killen verkar inte ha några nerver och det ska bli riktigt kul att följa Oliwer under den kommande säsongen.

Resultat herrar

  • 1.Henrik Harlaut Åre SLK 177,0
  • 2.Luca Schuler Schweiz 174,20
  • 3.Eirik Säteröy Norge 173,60

8. Oliwer Magnusson Östersund Frösö Skidklubb 157,60
11. Emil Granbom IFK Falun Falu Snow Park 85,60
30. Jesper Tjäder Östersund Frösö Skidklubb 67,60

Resultat Damer:

  • 1.Silvia Bertagna Italien 169,40
  • 2.Emma Dahlström Hovfjällets Ski& Board club 162,20
  • 3.Lisa Zimmermann Tyskland 153,80

Emma Dahlström vinner X Games guld


Henrik Harlaut gör dubbel cork 1080


Ett annorlunda landslag – om livet som freeski-stjärnor


Text: Mattias Björklund • 2016-12-05
Emma DahlströmFreeskiingHenrik Harlaut

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen