Delar av Marocko, Algeriet och Sahara, världens största sandöken, är just nu täckta av snö. Foto: NASA.

Film: Snökaos i Sahara

Det är snökaos just nu – i Sahara. Efter ett par dagars intensivt snöande täcker nu ett upp till 1 meter tjockt snötäcke delar av av världens största sandöken. Mer snö har fallit här än i franska Alperna. Scrolla ned för bildspel och film från ett spektakulärt, snöigt Sahara.

Text: Mattias Björklund • 2017-01-25 Uppdaterad 2017-01-25

Redan den 19 december i fjol föll faktiskt snö i Sahara. Då rapporterades om att ett par millimeter vit nederbörd fallit över den algeriska ökenbyn Aïn Séfra, belägen vid foten av Atlasbergen. Senast det snöade i regionen, var 1979. Några dagar före julafton rapporterdes dock att all snö smält.

Nu har snökaoset slagit till på allvar igen – i just Sahara. Efter att en snöstorm härjat i de norra delarna av världens största sandöken ligger det nu på sina ställen upp till 1 meter snö. Det har ställt till det för människor och boskap i den annars heta och sandiga livsmiljön. Samtidigt jublar barn som på bilder och filmer kan ses leka och rulla nedför snöklädda sanddyner. Läs mer och se bildspel från Saharas snöklädda sanddyner här: http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/africa/algeria/articles/a-metre-of-snow-falls-in-sahara-desert/

Kika även in Karim Bouchetatas film här nedan, filmad utanför Aïn Séfra, som de senaste dagrana bäddats in av ett djupt snötäcke. Det är just Karim som tagit flera av de fantastiska snöbilderna som just The Telegraph, The Guardian, Washington Post, CNN och många andra medier publicerat de senaste dagarna.

Han ska bli Afrikas första snowboardåkare i ett OS


Snö, inshallah


Dahlström och Tjäder i sandig edit från öknen i Peru


Text: Mattias Björklund • 2017-01-25
Marocko

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top