Riksgränsen ligger i det hörn av Sverige som får mest snö per säsong.

Artiklar

Snart öppnar Riksgränsen

Legendariska Riksgränsen står beredd att öppna för säsongen. Scrolla till slutet av artikeln för en film där Henrik Windstedt och Jan Aikio beskriva sin svenska favoritort, se sköna tricks från "Gränsen" och känn skidpeppen stiga.

Text: Mattias Björklund • 2017-02-17 Uppdaterad 2017-02-17

Om en vecka öppnar Riksgränsen snöportarna för alla sugna. Och vem skulle inte vilja ta sig upp till Sveriges mest klassiska skidort. Riksgränsen kan tyckas ligga långt bort. Samtdigt är det just det som är det fina. Att få åka där känns fortfarande exklusivt, vita ändlösa vidder som du kan få ha lite för dig själv. 

I februari kan vädret vara riktigt tufft i Lappland. Samtidigt kan du bjudas på fantastisk skidåkning just i början av säsongen. Det är mer än speciellt att få susa nedför klassiska pister som Snobben, Uffes vägg eller Sheriffen, för första gången och innan de stora massorna börjat resa upp.

För att få in den rätta skidpeppen för Riksgränsen, kolla in filmen här nedanför. Se friåkningsprofiler som Henrik Windstedt och Jan Aikio berätta om Riksgränsen och hur de fick sin skidfostran vid ”Gränsen”. Självklart finns även Jesper Rännbäcks klassiska hopp över Malmbanan med. Samt mycket annat skidgodis.

Riksgränsen är förknippat med offpiståkning. Som alltid med offpistskidåkning gäller det att vara rätt utrustad och informerad. Förutom att alltid ha komplett lavinutrustning med sig, att vara uppdaterad kring snöläget är är det självklart att använda sig av en utbildad guide från området du besöker.

Just nu är vädret krävande på kalfjället. Det har fallit mycket snö och vinden är stark. Se SR´s rapport om väderläget kring Riksgränsen: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6628922

Riksgränsen & Björkliden förlänger vintern


Armadas tokhyllning av Riksgränsen


Heliskiing i midnattssol


Text: Mattias Björklund • 2017-02-17
ArtiklarFriåkningRiksgränsen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen