Lin Ivarsson, Åre SLK, på väg mot en niondeplats i JVM i Åre. Foto: Nisse Schmidt.

Artiklar

Blågula framgångar i JVM i Åre

JVM är i full gång i Åre. Redan under första dagen blev det fina, blågula framgångar när störtlopp avgjordes. Komplett VM-program och livelänk i artikeln!

Text: Mattias Björklund • 2017-03-09 Uppdaterad 2021-08-19

Bäst av de blågula när JVM inelddes med störtlopp under VM:s första dag blev Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK på en imponerande fjärdeplats, endast 12 hundradelar från pallen. Bakom Lisa tog Lin Ivarsson, Åre SLK, en fin nionde plats i sin hemmabacke.

Fanny Axelsson, IFK Mora AK, slutade på 19:e plats och Ida Dannewitz, Uppsala SLK, slutade på 25:e plats i hård konkurrens med världens bästa juniorer födda 1996-2000. Tävlingen vanns av Alice Merryweather, USA, schweiziskan Katja Grossman slutade tvåa och Kira Weidle, Tyskland, tog bronset.

I ett pressmeddelande från Svenska Skidförbundet sa Matias Eriksson, ansvarig tränare för juniordamerna sa, så här om dagens insats: 
– En riktigt bra insats av tjejerna, redan på träningsåken så visade de upp bra åkning och resultatmässigt idag är det verkligen hatten av. Ett bra besked på att den satsning vi gör på fartdisciplinerna ger effekt redan nu, en skön start på mästerskapet och nu laddar vi om inför morgondagens Super G.

När Super G avgjordes under torsdagen blev Lisa Hörnblad tolva medan Fanny Axelsson blev 22:a totalt. 

De svenska killarna gjorde också en stark insats. Filip Platter, Åre SLK slutade sexa, klubbkompisen Zack Monsén sjua och Olle Sundin, Djurgårdens IF blev åtta.

I jämförelse med JVM i fjol i ryska Sotji, var den främsta placeringen på herrsidan i störtlopp en 31:a plats. Vann tävlingen gjorde Sam Morse, USA, Alexander Prast, Italien slutade tvåa och Raphael Haaser, Österrike knep tredjeplatsen.

Imorgon fortsätter Junior-VM som sagt med Super G för både damerna och herrarna. Livestream till tävlingen hittar du här! http://live.fis-ski.com/liveal0230.htm

JVM:s officiella hemsida: http://are2017.com/

Resterande program

Fredag 10/3

Alpin kombination damer (Super-G och slalom)

Lördag 11/3

Alpin kombination herrar (Super-G och slalom)

Söndag 12/3

Storslalom damer
Lagtävling

Måndag 13/3

Storslalom herrar
Slalom damer

Tisdag 14/3

Slalom herrar

Åre-VM gav rekordresultat


Text: Mattias Björklund • 2017-03-09
ArtiklarÅre

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen