En raggare på väg nedför klipporna som omger Hemavan.

Artiklar

Ride the cow 2017 – filmen!

73 modiga, showiga och framför allt glada skid- och snowboardåkare förgyllde 10-årsjubilerande friåkningstävlingen Ride the cow. Klicka för att se den sköna filmen!

Text: Mattias Björklund • 2017-04-18 Uppdaterad 2017-04-18

När friåkningstävlingen Ride the cow firade 10 år kunde inte ens ett lite ostadigt väder stoppa festdeltagarna. Tävlingen, även om RTC mer känns som skönt häng i snön, kördes som vanligt i klassiska offpistområdet Kobåset, strax norr om Kungsliften i lappländska Hemavan. Ett område som av många hyllas som ett av de finaste av sitt slag inom landets gränser.

Filmen som skildrar årets tävling och som finns längre ned i artikeln, är producerad av Rickard Croy Media och Julius Aspman Media, fångar på ett fantastiskt skönt sätt hur grymt det blir när skid- och snowboardåkare slår sina påsar ihop och åker, garvar och har kul ihop under ett par dagar i den magiska svenska fjällvärlden.

Efter avslutad tävling ville många ha mer. Enligt arrangörerna fortsatte nämligen många åkare längre in bland bergen för att fortsätta äventyret, i och med den övernattning som ingick på STF:s fjällstugor i samband med 10-årsjubileet. Vilken perfekt win-winlösning. Väl mött i Kobåset, Hemavan 2018!

Allt om Ride the cow 2017, sköna bilder och resultat, finns här!

Friåkningstävlingen Ride the Cow firar 10 år


Hemavan storsatsar och bygger gondol


Extrem-SM gör comeback


Text: Mattias Björklund • 2017-04-18
ArtiklarFreeride World TourFreeskiingFriåkningHemavan

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen