Sven Brunso i Taos i New Mexico i USA. Foto: Liam Doran

Artiklar

Spåra upp hela världen

20 skidorter över hela världen på samma liftkort. Mountain Collective är biljetten till den ultimata roadtripen.

Text: Tobias Liljeroth • 2017-12-12 Uppdaterad 2017-12-12

Har du någonsin drömt om en episk rundresa till alla de där halvexotiska skidorterna som du bara läst och drömt om? Från Colorados höga toppar, till det fjäderlätta pudret i Utah och det inre av British Columbia, till Japans #japow och till snön på andra sidan jorden i Oceanien eller Sydamerika.

 Liftkortet Mountain Collective kan mycket väl vara din biljett till den drömmen. 20 oberoende – alltså enskilt ägda – skidorter över hela världen har gått samman och erbjuder en deal där du för 469 amerikanska dollar (cirka 3 700 kronor) får två skiddagar under säsongen 2017/2018 på var och en av alla de skidorter som gått med i samarbetet. Utöver de två som ingår kan du köpa till hur många dagar du vill för 50 procent av det ordinarie liftkortpriset. Kortet ger dig även specialpriser på boenden på samtliga orter. 

Men visst, du ska resa runt till de här skidorterna också och med all sannolikhet kommer en hel del av de besparingarna som själva liftkortet ger att ätas upp. Det var det där med den omtalade kakan, än en gång…

Egentligen är det 16 skidorter som ingår i Mountain Collective-samarbetet på längre sikt. Men varje säsong erbjuder man sina kortinnehavare samma deal på några ytterligare orter, så kallade Global Affiliates, och i år är de orterna inga mindre än Frankrikes alpinklassiker Chamonix, Valle Nevado i Chile samt de mytomspunna puderhålorna Niseko och Hakuba i Japan.

Totalt erbjuds 44 olika berg och 441 olika liftar med Mountain Collective i handen, för mindre än priset för ett säsongskort på en större skidanläggning i världen.

Mountain Collective

USA
Alta
Aspen
Jackson Hole
Mammoth Mountain
Snowbasin
Snowbird
Squaw Valley
Sugarbush
Sun Valley
Taos
Telluride

Kanada
Banff Sunshine
Lake Louise
Revelstoke

Frankrike
Chamonix

Japan
Hakuba
Niseko

Chile
Valle Nevado

Nya Zeeland
Coronet Peak/The Remarkables

Australien
Thredbo

mountaincollective.com

Alpernas 15 bästa deals på liftkort


Text: Tobias Liljeroth • 2017-12-12
ArtiklarSkidorterAltaAspenAustralienChamonixChileFrankrikeHakubaJackson HoleJapanKanadaLiftkortMammoth MountainNisekoNya ZeelandRevelstokeSnowbirdTaosTellurideUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen