Dani Perret, en av guiderna som är instruktörer i Engelberg framför kameran. Johan Jonsson, bakom.

Friåkningscamps med FWT och Johan Jonsson

Freeride World Tour kör i vinter igång en ny satsning för att fostra nästa generations skidåkare med friåkningscamps runt om i Alperna.

Text: Gabriella Edebo • 2018-01-06 Uppdaterad 2018-01-06

En av friåkningsvärldens största aktörer, Freeride World Tour, anordnar vanligtvis tävlingar på elitnivå men till vintern inleder de en ny satsning som riktar sig till nästa generations åkare. På flera orter runt om i Alperna kommer de att arrangera friåkningscamps för både ungdomar och vuxna under namnet FWT Club.

Friåkningscamps med FWT och Johan Jonsson
Engelberg bjuder på fin utsikt och förhoppningsvis så här bra förhållanden. Foto: Johan Jonsson

En av orterna som kommer stå värd för camps under vintern är Engelberg där ingen mindre än Johan Jonsson kommer att vara med som coach. Vi bad Johan berätta mer om upplägget och vad man kan förvänta sig som deltagare:

FWT Club riktar sig till skidåkare i alla åldrar, som har åkt en del friåkning och vill ta det ett steg till. Deltagarna kommer att ha olika coacher olika dagar, bland annat mig, bergsguider från Engelberg Mountain Guide och utbildade instruktörer från Prime Mountain Sports. Det kommer både vara teori och praktik, men mest praktik såklart. Skidåkning alltså!”

Friåkningscamps med FWT och Johan Jonsson
Fokus på åkning men också säkerhet. Foto: Johan Jonsson

Dessutom kommer bergssäkerhetens olika aspekter genomsyra allting på ett eller annat sätt.

”Prio ett, hur är duktig man vill bli att shredda puder, måste ändå alltid vara att komma hem säkert i dagens slut.” Avslutar Johan.

Mer info om datum och de olika orterna finns på FWTs hemsida och om det är just Johan du vill åka med så läs mer här.

NEAR – Johan Jonsson utforskar Engelbergs närhet


Lär dig droppa med Henrik Windstedt


Nyheter inför Freeride World Tour 2018


Text: Gabriella Edebo • 2018-01-06
EngelbergFreeride World TourJohan Jonsson

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen