5fd91d6e673cc

Artiklar

Freeride World Tour live från Fieberbrunn

Fredag klockan 08:15 är starten av årets näst sista Freeride World Tour planerad att dra igång i Fieberbrunn, Österrike. Se livesändningen här.

Text: Gabriella Edebo • 2018-03-08 Uppdaterad 2018-03-08

Det är bara några dagar sedan Kristofer Turdell tog hem segern i Vallnord-Arcalís i Andorra och åkare tillsammans med organisationen från världstouren i friåkning har knappt hunnit ta sig hit till innan det är dags att köra igen. Väderprognosen här i Fieberbrunn i Österrike hotar om varma temperaturer och rent generellt kasst väder redan nu till helgen, därav beslutet att köra de båda tävlingarna så tätt ihop.

”Det känns lite stressigt, vi kom hit igår kväll och hann i alla fall upp och åka lite och kolla på facet idag. Men det är ju rätt najs när man kan ta det lite lugnt i några dagar innan tävlingen.” Säger Turdell efter åkarmötet kvällen innan tävling.

Det blir en tidig morgon för åkarna för att första start ska kunna köras redan 08:15. Organisationen vill hinna köra alla åkare så tidigt som möjligt innan moln och varma temperaturer börjar ställa till det senare under dagen. Det kommer att vara två separata starter på berget, en för de båda damklasserna längst till vänster från betraktarens vinkel och högre upp längs bergskammen till höger för herrarna.

Se livesändningen här på Åka Skidor eller via den här länken. Vår webbredaktör Gabriella är även på plats i Fieberbrunn och kommer att rapportera live via stories på vår instagram @akaskidormag.

Startordning:
Damer snowboard
Damer skidor
Herrar snowboard
Herrar skidor

Svenskarnas startnummer:
3 Christoffer Granbom (snowboard)
15 Kristofer Turdell (skidor)
11 Reine Barkered (skidor)

Freeride World Tour live från Fieberbrunn
Freeride World Tour live från Fieberbrunn
Freeride World Tour live från Fieberbrunn
Freeride World Tour live från Fieberbrunn

Efter den fjärde och näst sista tävlingen nu här i Fieberbunn kommer en stor del av startfältet att åka ut. Av de som håller sig kval kommer alla att både kvala vidare till Verbier och dessutom automatiskt även ha en plats på FWT nästa år.

Av svenskarna ligger Turdell säkert till med ledningen i totalen men Barkered är just nu på en 12e plats och behöver ett stabilt resultat trots lite öm fot för att hålla sig kvar. Christoffer Granbom i snowboardklassen är dessvärre den som hänger för tillfället mest löst och behöver ett starkt resultat imorgon för att säkra sin plats inför nästa år.

”Det känns rätt nervöst måste jag ändå säga. Behöver nästan vinna eller komma tvåa för att vara säker verkar det som.” Säger Granbom inför morgondagens tävling.

Antal som kvalar till Verbier och FWT 2019:
Herrar skidor: från 24 till 13
Damer skidor: från 8 till 6
Herrar snowboard: från 9 till 6
Damer snowboard: från 7 till 4

Freeride World Tour live från Fieberbrunn
Morgondagens tävlingsarena.

Förhållandena i Fieberbrunn ska enligt guiderna som varit uppe och spanat på berget vara rätt fina med omkring tio centimeter nysnö. De har gjort sitt bästa för att få bort det mesta av det överslå lagret som de förväntar sig kommer släppa som sluff och mindre laviner, men varnar ändå åkarna för att det kan finnas mindre fickor här och var med snö som kan släppa, så de är medvetna om det och planerar sin linje med det i åtanke.

Storartad vinst till Turdell på FWT i Andorra


FWT: Final i Verbier – Barkered och Turdell kör för totalsegern


Herrklassen på NM i Riksgränsen snart full


Text: Gabriella Edebo • 2018-03-08
ArtiklarChristoffer GranbomFieberbrunnFreeride World TourKristofer TurdellÖsterrikeReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen