Christoffer Persson mitt i den kanske sydligaste svängen i svensk skidhistoria. Foto: Dennis Melin

Artiklar

Sveriges sydligaste skidåk

I helgen tog Dennis Melin och Christoffer Persson tillfället i akt och bestämde sig för att åka skidor med havsutsikt vid Ales Stenar i Skåne.

Text: Gabriella Edebo • 2018-03-08 Uppdaterad 2018-03-08

Bilderna är tagna nu i söndags den 4e mars. Personen med skidor under fötterna är Christoffer Persson och bakom kameran hittar vi Dennis Melin. Båda herrarna jobbar i en skidbutik i Limhamn och har tidigare gjort säsong i Alperna och Åre, så när snön började falla i Skåne infann sig skidpeppet direkt. Fotografen Dennis berättar med om bravaderna.

Hur fick ni idén?
“Inspirationen kom dels av att det kommit ganska mycket snö och vi ville visa att även vi här nere i söder kan få till några svängar. Sen har vi många skidpolare som bor norrut som vi ville retas lite med också.”

Sveriges sydligaste skidåk
Foto: Dennis Melin

Hur valde ni plats?
“Vi såg på en live-cam över byn Kåseberga att det såg ut som det var rätt bra med snö och att miljön med havet i bakgrunden såg häftig ut. Så vi tänkte att vi skulle ta och testa den lilla branten vid Ales Stenar och se om det gick.”

Hur var snön?
“I de vinddrivor som bildats på sluttningarna var det ganska bra med snö men i övrigt var det inga större mängder, snön hade mjukats upp en del under dagen i solen så den va lite slushaktig. Det blev några svängar bara, men det hela var mer för upplevelsens skull och att det är i en ganska häftig miljö ned mot havet och så långt söderut.”

Emrik Jansson tar över på Instagram


Skidfotografen som aldrig vill bli stor


Kungligheterna av Dolomiterna är norrmän


Text: Gabriella Edebo • 2018-03-08
ArtiklarSkidorterFotoFotograferFriåkningSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top