Tangenbordskrigaren Åke har svar på allt. Nästan. Illustration: Andreas Johansson

Artiklar

Fråga Åke: skidbalett & den perfekta svängen

Redaktionens alldeles egna spågubbe Åke S. Kare har svar på det mesta som rör skidåkning. I vår frågelåda tar han sig an några av skidvärldens verkliga problem, ställda av verkliga skidåkare.

Text: Åke S. Kare • 2018-03-13 Uppdaterad 2021-04-25

Intro

Genom åren har vi på Åka Skidor tagit emot en mängd olika frågor från våra läsare. Det har handlat om allt ifrån en generell oro över en kommande skidsemester, till mycket specifika frågeställningar kring prylar.

För att ge dig som läsare chansen att få svar på dina funderingar om skidvärldens allt och inget – skidåkning, skidorter, utrustning, afterski – har vi på redaktionen tagit in en person som lovat att göra sitt yttersta för att på bästa möjliga vis stilla nyfikenhet och oro. Låt oss presentera Åke S. Kare.

Har du en fråga till det allsvetande oraklet Åke? Skriv ”Frågelådan” i ämnesraden och skicka ett mail till redaktionen@akaskidor.se eller släng iväg ett meddelande på facebook.com/akaskidor


Skidbalettens utrotning

”Vet ni varför skidbaletten dog ut?” /Anonym

Incognitus!

Jag vet faktiskt inte. Men jag tycker det är lite tråkigt att den inte finns längre. Då skidbalettens existens precis som det faktum att hästdressyr existerar, faktiskt torde vara ett bevis på att vi inte har några som helst problem på den här planeten. Att vi inte har något bättre för oss. Därför att vi lever i ett paradis där jordgubbsglassen växer i träden och vi har tid att lära hästar dansa.

Tänk om det landade ett gäng utomjordingar på Jorden! Utomjordingar som reser runt i universum för att hitta den planet som har minst problem. Och det första de ser är en människa som utövar skidbalett. Då lär ju utomjordingarna reagera ungefär på samma sätt som de där dårarna som hittar tjuren Ferdinand efter att han satt sig på humlan.

”Magnifico!”

”Bravo!”

”Den här planeten ska vi ha!”

Och så får Jordens invånare ett fin-fint pris.

Nu står alltså hoppet till hästar med flätad man, som trippar omkring till jazzmusik med någon lönnfet greve i sadeln. Håll tummarna.

Förlåt.

/Åke

Den perfekta svängen

”Hej Åka skidor!
Jag och ett par kompisar diskuterade en sak under senaste skidresan som vi skulle vilja ha svar på. Hur får man till den perfekta svängen?” /Göran

Göran! För fan! Varje sväng är ett tecken på rädsla!!!1

Så det så.

Men visst, ponera att det finns en hemlig formel för att få till den perfekta svängen. Om jag då delar med mig av den finns en stor risk (eller chans) att jag skjuter hela Skiers Accrediteds affärsmodell i sank. Vilket skulle kunna leda till att jag blir jagad av ett gäng skidåkare med sheriffstjärnor till världens ände och tillbaka igen. Jag menar med tanke på att det är ett nätverk (inte en skidskola!) så finns ju risken att jakten aldrig tar slut. Som en hemsk stafett. Som The Matrix, fast tvärtom.

Med det sagt skulle jag vilja säga att du och dina polare tar kontakt med Skiers Accredited, pyntar L. Ron Hubbard eller vad chefen nu heter, vad det nu kostar att gå med och får tillgång till deras skidhemligheter. Säg inte att det var jag som skickade er bara.

Förlåt.

/Åke

Fråga Åke: backflips och friåkning som OS-gren


Fråga Åke: vilka skidor ska jag köpa?


Fråga Åke: pjäxproblem och påskväder


Text: Åke S. Kare • 2018-03-13
ArtiklarFråga Åke

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen