5fd91d3f6a766

Artiklar

Henrik Harlaut i nagelbitande SLVSH Cup final

"Som att kasta GRIS på skidor". Det blev en lång och otroligt spännande final i SLVSH cup i Andorra där Henrik Harlaut mötte amerikanen Quinn Wolferman.

Text: Gabriella Edebo • 2018-04-03 Uppdaterad 2018-04-03

The game of SLVSH (uttalas slush) är som att ”kasta G.R.I.S.”, men på skidor. Spelet har tagit parkåkningen till nya nivåer och snabbt blivit både en succé på internet och i snowparks världen över. Skidproffsen Matt Walker och Joss Christensen hittade på konceptet som på några år vuxit ordentligt.

De senaste veckorna har en hel turnering ägt rum i Henrik Harlauts dedikerade park i skidorten Grandvalira i Andorra.

Henrik Harlaut har totalt dominerat under hela turneringen och knappt samlat på sig några bokstäver över huvud taget. I finalen mötte han den unga amerikanen Quinn Wolferman och det blev en redigt imponerande omgång där herrarna bjöd på en ordentlig show. Finalen har till och med kallats en av de bästa duellerna i spelets historia.

Henrik Harlaut i nagelbitande SLVSH Cup final

Regler för SLVSH:

– Sten-sax-påse avgör vilken åkare som får börja

– Åkare 1 bestämmer ett trick eller helt åk som ska genomföras

– Om Åkare 1 och 2 klarar tricket fortsätter åkare 1 att bestämma

– Om Åkare 2 missar tricket får Åkare 2 en bokstav.

– Om Åkare 1 missar sitt bestämda trick, men Åkare 2 klarar det är det nu Åkare 2 som bestämmer

– Först att få alla fem bokstäver S-L-V-S-H förlorar


Text: Gabriella Edebo • 2018-04-03
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen