5fd91d2781afb

Artiklar

Trick för kontanter i Ramundberget på lördag

Lördagen den 14:e april bjuder Yung Aioli & Ramundberget in till säsongens skönaste parktävling för alla åldrar där medverkan kan bli pengar direkt i handen.

Text: Gabriella Edebo • 2018-04-09 Uppdaterad 2018-04-09
Trick för kontanter i Ramundberget på lördag
Foto: Johan Mårtensson

Vi bad idémakaren bakom eventet Oliver Karlberg berätta mer om vad det är och var idén kom ifrån.

Vem är du och vad har du för dig om vintrarna?
”Jag heter Oliver Karlberg är 21 år gammal och professionell freeskiåkare, eller kanske snarare semiproffs haha. Under denna säsong har jag varit ute och filmat mycket street tillsammans med Kim Boberg och Pär Hägglund, till bland annat ett segment i Level 1’s kommande film.”

Trick för kontanter i Ramundberget på lördag
Oliver Karlberg aka Yung Aioli

Så, vad är Aioli Chashout egentligen?
– ”Aioli Cashout är ett privateshoot för inbjudna åkare kombinerat med en öppen tävling för alla. Ett avslappnat event där huvudsaken är att ha kul och bara ha de gött i parken.”

Vad har aioli med saken att göra?
– ”Namnet började som ett internskämt mellan mig och några polare Kim, Pär och Björn när vi var i Örnsköldsvik och filmade. På något sätt trillade vi in på samtalsämnet ”rap names” samtidigt som jag berättade om ett gammalt sommarjobb där mitt jobb var att göra stora mängder av just aioli. Resultatet slutade med att dom kallade mig Yung Aioli resten av resan.”

Vem är det för?
– ”Tävlingarna på lördag är öppna för alla!”    

Vilka kommer?
– ”Jag är väldigt glad och stolt över att få ha ett event där så många duktiga åkare med olika åkstilar från flera olika länder vill komma! Åkare som har allt ifrån pall platser i världscupen till X games guld i ryggsäcken.”

Åkarlista:
Magnus Granér
Forster Meeks
Wibbety Wabs
Jens Nilsson
Joel Magnusson
Vilmer Ivarsson
Kim Boberg
Hugo Burvall
Freddie grann
Anton Lindén
Kalle Bogren
Måns Bertz Wågström
Siver Voll
Petter Ulsletten
Edvin Molund

Trick för kontanter i Ramundberget på lördag
En av de inbjudna åkarna Kim Boberg från Älvdalen

Hur går det till?
– ”De inbjudna åkarna träffas först och filmar tillsammans under fyra dagar i Ramundberget. Allt filmmaterial kommer sättas ihop till en film som släpps efter eventet. Under lördagen den 14e kommer vi att hålla två stycken ”tricks for cash”-tävlingar som alla får vara med och köra. Kom förbi och kamma hem lite kosing eller några goa priser från våra sponsorer Armada och SPY.”

Var kom idén ifrån?
– ”Jag satt och kikade tillbaka på gamla eventfilmer från Ramundberget och skrev lite på skoj till en kompis som jobbar där uppe  ”en sånär invite skulle man haft!”. Anton Johansson som han heter nappade direkt och svarade något i stil med ”det är klart du ska ha de!” och på den banan är det.”

Vad väntar på lördag för publik och deltagare?
– ”Man kan nog förvänta sig vansinnigt mycket bra skidåkning och ett jäkligt gött häng både som åkare och publik. Bara att ta med sig en brassestol och ett glatt humör!”

Var hittar man mer info?
– ”Man går in på Facebook, skriver in ”Aioli Cashout  2018″ i sökfältet och klickar sig in på eventet, där finns all info man behöver. Ta med er vänner och familj för en fullspäckad dag i parken, vi ses där!”

Trick för kontanter i Ramundberget på lördag
Foto: Martin Axéll

Annars kan man även klicka här för att komma direkt till eventsidan på Facebook.

Mer om eventet:

Eftersom tävlingen hålls på Sveriges skönaste fjäll, så är den öppen för alla. Det krävs ingen föranmälan och inte heller någon avgift för att delta. Det enda som gäller är att vara i tid och ha ett grymt humör med sig. Det kommer hållas två tävlingar, en för kids upp till 15 år och en seniortävling där bland annat 15 av Sveriges bästa åkare ställs emot varandra.

Deltagarna kommer att göra tricks på olika features (= någonting att åka på, det kan vara ett hopp, ett rail eller bara en snöhög) i parken och bedömas av Oliver ”Yung Aioli” Karlberg himself. Feta tricks på ett feature belönas med pengar direkt i handen. För våra juniora åkare så kommer priserna bestå av grymma goodies från sponsorerna Armada & SPY. Det kommer vara en hike session, vilket innebär att efter avslutat åk så ska åkarna ta av skidorna och går upp igen för att invänta nästa åk.

Mer info:
Vad? Aioli Cashout, en ”Tricks för cash”-tävling
Var? Ramundbergets snowpark
När? Tävling Lördag 14 April
Tider? 11.00 – 12.00 Kids Cashout, 14:30 – 16:00 Senior Cashout
Anmälan? Bara att dyka upp
Pris? Nada, men chans att vinna kontanter rätt i handen
Tricks for Cash? Åkaren får belöning direkt efter ett bra utfört trick. (Juniorer belönas med fina priser från Armada och SPY, Seniorer får Cash som belöning)

Trick för kontanter i Ramundberget på lördag

Puder och sladdande 740:s i Älvdalen


Äntligen Live: Kim Bobergs “AIREA”


Henrik Harlaut i nagelbitande SLVSH Cup final


Text: Gabriella Edebo • 2018-04-09
ArtiklarSkidorterEventFreeskiingSlopestyle

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen