5fd91d1974793

Artiklar

Hedvig Wessels väg till Freeride World Tour

Efter OS i PyeongChang bestämde sig puckelpiståkaren Hedvig Wessel från Norge att byta till bredare skidor under fötterna och satsa helhjärtat på freeride istället.

Text: Gabriella Edebo • 2018-04-18 Uppdaterad 2018-04-18

Freeride World Tour avslutas varje säsong med finalen i Verbier, en av de mest prestigefulla friåkningstävlingarna i världen som ofta även har en avgörande roll i vem som tar hem totalsegern på touren och koras till Freeride World Champion.

Inför varje FWT stopp brukar ett par wildcards dels ut och inför Verbier kom nyheten att 22-åringen Hedvig Wessel från Norge fått en startplats. Tidigare i vinter har hon kört världscup och OS i puckelpist men nu var det dags för en tvärvändning i karriären.

Hedvig Wessels väg till Freeride World Tour
Foto: Anton Enerlöv

I en ny webbserie kallad Hedvig’s way kommer vi få följa hennes väg till de stora bergen, och i det första avsnittet ser vi Hedvig inför och bakom kulisserna på tävlingen i Verbier.

Henrik Windstedt var med på plats i Verbier för att coacha Hedvig och med sina många år av erfarenhet vägleda henne inför den stora utmaningen Bec des Rosses ändå är.

Startplatsen i Verbier säger hon bara är en början på hennes friåkarkarriär. Förhoppningarna är höga på att få ett wildcard till att vara med på hela Freeride World Tour nästa år, och slippa kvala på traditionellt vis via den hårda konkurrensen på kvaltouren.

Oddsen är ändå på hennes sida, så ett potentiellt wildcard vore inte helt förvånande. Hedvig har rätt sponsor på kläder och representerar ett land som inte haft några kvinnliga skidåkare på FWT på ett tag.

Hedvig Wessel har fått wildcard till Xtreme Verbier


Fusion av slopestyle, skicross och kreativitet i Sölden


Bildbomb från Åka Skidor Ski Camp 2018


Text: Gabriella Edebo • 2018-04-18
ArtiklarFreeride World TourFriåkningVerbierXtreme Verbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen