Foto: Roger Strandberg

Artiklar

Tävla i skicross på snowracer

En ny gren har börjat träda fram i den svenska snösportvärlden. Snowracer Cup avslutas nu i helgen med säsongens sista deltävling i Lofsdalens skicrossbana.

Text: Gabriella Edebo • 2018-04-24 Uppdaterad 2018-04-24

Snowracer Cup är en sport som på många sätt liknar skicross, fast med en kälke som färddon. Efter ett tidskval delas de tävlande in i heat där fyra åkare startar samtidigt och de två först ner i mål avancerar till nästa omgång.

Tävla i skicross på snowracer
Foto: Roger Strandberg

De fem deltävlingarna arrangeras av Svenska Bob och Rodelförbundet som hoppas att fler ska upptäcka rörelse i snö och få upp ögonen för kälksporter.

– ”I samhället ser vi att fler blir stillasittande, det är ett växande problem som vi vill ändra på”, säger Niclas Bentzer från Svenska Bob och Rodelförbundet.

Tävla i skicross på snowracer
Foto: Peter Andersson

Målet är att ha så låga trösklar som möjligt för att så många som möjligt ska ha möjlighet att testa på. Hjälmar och kälkar finns att låna på plats och alla åldrar från fem år och uppåt är välkomna att delta.

Snowracer kan i princip alla åka, du kan se snö för första gången och ändå vara med”, säger Niclas Bentzer.

Tävla i skicross på snowracer
Foto: Roger Strandberg

Mer info hittar du på www.snowracercup.se

Friåkningstävling blev kinesiskt störtlopp


Saudan Couloir Ski Race Extreme återuppstod


Bildbomb från Åka Skidor Ski Camp 2018


Text: Gabriella Edebo • 2018-04-24
ArtiklarEventVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen