Hedvig Wessel på en andra plats efter kvalet. Foto: Erik Westberg / SBMC 2018

Se finalen från NM i Riksgränsen live här

Så var det dags för finalisterna på Scandinavian Big Mountain Championships att kasta sig ut för Ravinen och göra upp som de ärofyllda titlarna.

Text: Gabriella Edebo • 2018-05-09 Uppdaterad 2018-05-09
Se finalen från NM i Riksgränsen live här
Finalåket ”Ravinen”

Finalen från de nordiska mästerskapen i extremskidåkning sänds live på SVT Norrbotten här.

Sändningen drar igång klockan 10.00 och första start är beräknad till 10.30.

Som kommentatorer hittar vi Per Jonsson, som vunnit telemarksklassen ett flertal gånger i historien, samt Reine Barkered som tyvärr kraschade på gårdagens kval.

Läs mer om gårdagens kval här.

I ledning efter kvalet har vi Carl Regnér i herrarnas skidklass, strax före storebror Olle Regnér på en andraplats och Edvin Olsson på en tredje.

Bland damerna har Caroline Strömberg en stadig ledning ner till tvåan Hedvig Wessel och Sara Sandberg på en tredje plats.

I snowboardklassen är det tajt mellan ettan Erik Nylander och tvåan Stefan Östling men bland damerna är det mer öppet för förändringar nu i finalen.

Bäst i telemarkklassen är just nu Erik Nordin med en ordentlig ledning, men allt kan hända under dagens final i Ravinen.

Startordningen sker som omvänd resultatlista från gårdagen, där sista person att kvala startar först och klassen avslutas med ledaren efter gårdagen. Först ut är telemarksklassen, följt av damer snowboard, herrar snowboard, damer skidor och till sist herrar skidor.

Resultat från gårdagens kval finns här.

Kraschfest på NM-kvalet i Riksgränsen


Carl Regnér gör comeback på NM


Branta vägval i livet med Johanna Stålnacke


Text: Gabriella Edebo • 2018-05-09
Extrem-NMFWQRiksgränsenScandinavian Big Mountain Championships

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen