Foto: Anna Öhlund

Artiklar

Designtävling med InspireUs och Extrem

Var med och bestäm hur nästa upplaga av den community-utvecklade friåkningsskidan MotherTree från Extrem i samarbete med InspireUs ska se ut.

Text: Gabriella Edebo • 2018-05-28 Uppdaterad 2021-12-07

Det prisbelönta MotherTree-projektet har haft som mål att inkludera sin direkta målgrupp redan från start. Skidan är utvecklad och framtagen av InspireUs nätverk av actionsportande tjejer både inom och utanför landets gränser.

InspireUs och Extrems recept för framgång har inkluderat att låta InspireUs medlemmar att komma med synpunkter på allt från bredd, vikt, skärning och konstruktion till åkkänsla och lekfullhet. Efter att ha samlat in och sållat i informationen satte hantverkarna på Åre Skidfabrik igång med att få fram prototyper som skulle leva upp till alla krav och specifikationer. I nästa steg fick en stor grupp åkare provköra ett antal prototyper med olika konstruktion, utan att veta mer om dem än ett nummer på ovansidan, och ge sina synpunkter på vilken som de gillade bäst.

Resultatet blev ett par skidor med en midjebredd på 105 millimeter och kommer inför nästa vinter utökas med en variant med 95-midja.

Designtävling med InspireUs och Extrem
MotherTree 105 med nuvarande design

Just nu pågår processen att ta fram skidorna inför nästnästa säsong, alltså 2019/2020, och InspireUs kände att det återigen var dags att vända sig till sitt community av skidåkare.

I samband med mors dag lanserade de en tävling som pågår fram till den 24e juni i sommar där man kan tävla om att få sin design på kommande MotherTree-kollektion. Vinnaren av tävlingen belönas med ett par skidor av både MotherTree 95 och 105 att stolt åka omkring på eller spika upp på väggen hemma.

Tävlingen omfattar design till både MotherTree 95 & 105 där grafiken bör visa att de tillhör samma koncept och tydligt hör ihop, utan att vara identiska till utseendet.

Designen sker i programmet Adobe Illustrator med hjälp av en mall som Åre Skidfabrik tillhandahåller för att man med enkelhet ska kunna jobba med att inkludera de fasta designelement som krävs (exempelvis loggor, bootcentermarkering, texter osv).

En jury bestående av representanter från InspireUs, Extrem samt Åre Skidsport kommer att välja ut vilka designer som går till final och det vinnande bidraget utses genom omröstning på Facebook i början av juli.

Datum för tävlingen:
27 maj – Tävlingsstart

24 juni – Deadline för inlämning av tävlingsbidrag
2-15 juli – Offentlig omröstning på InspireUs Facebooksida
31 augusti – Design färdig för provtryck

Mer info om tävlingen finns på InspireUs hemsida.

 

Extrem och InspireUs vinner prestigefylld utmärkelse


Nya prylar: Extrem Mothertree 105


Den svenska tjejskidan


Text: Gabriella Edebo • 2018-05-28
ArtiklarPrylarExtremInspireUsSkidorTävling

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen