Foto: Andreas Olofsson / Imaginary Trace

Artiklar

Skiman – Umeåbon med gyllene fötter

En kortfilm som på ett fantastiskt sätt porträtterar Magnus "Skiman" Granér och hans väg från uppväxten i Hörnefors till att bli en av världens mest uppmärksammade och kreativa skidåkare.

Text: Gabriella Edebo • 2018-06-26 Uppdaterad 2018-06-26

Magnus Granér från Hörnefors strax söder om Umeå uppmärksammades på internationell nivå för första gången 2013 när han vann filmproduktionsbolaget Level 1’s filmtävling SuperUnknown. Som namnet avslöjar är tävlingen öppen för alla oetablerade åkare med fokus på park och street för att hitta nästa stora talang inom sporten.

Hösten 2016 blev en han av sex utvalda åkare att tävla i X Games Real Ski. Det är inget mindre än världens mest prestigefulla tävling inom street-skiing där de tävlande har till slutet av januari på sig att skapa en film på max en och en halv minut som visar den mest banbrytande åkningen i urban miljö.

”Jag visste vad X-games var innan jag ens börjat åka skidor, och nu är jag med” Berättar Magnus i filmen.

När vinnaren presenterades i slutet av säsongen 2017 var det Umeåbon som överraskade världen och tog hem vinsten. Hans bidrag visade upp åkning som inte liknande något som tidigare gjorts på skidor.

Imaginary Trace och The Bunch har nu skapat en kortfilm som på ett fantastiskt sätt porträtterar Magnus ”Skiman” Granér. Regisserat och primärt filmat av Andreas Olofsson.

Skiman - Umeåbon med gyllene fötter
Foto: Andreas Olofsson / Imaginary Trace

”I found it especially hard to pick what to post regarding this.
Not because I didn’t have good video-shots or pictures of Magnus;
But to pick something that I felt was worthy the occasion.
That’s the same feeling I had all the way through with this project;
To create something that is worthy an individual that also have tremendous impact on the individuality of everyone around him.
Not the ”What an amazing philosophy, I’m gonna live like this for the rest of… this week”,- kind of impact.
Actual impact. That transfers straight into other humans mentality in life.”

– Andreas Olofssons ord på Imaginary Trace’s instagram i samband med filmsläppet.

Rösta på Magnus Granér i X-Games Real Ski


Tänk om. Tänk nytt.


Freddie Grann om skidåkning och konst


Text: Gabriella Edebo • 2018-06-26
ArtiklarThe BunchVideoX-Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen