Foto: Erich Spiess / ASP / Red Bull Content Pool

Artiklar

Dokumentär om 23-åringen som vunnit allt

En dokumentär om en av världens bästa skidåkare Mikaela Shiffrin som slog igenom redan som 17-åring när hon vann sin första världscuptävling i slalom.

Text: Gabriella Edebo • 2018-06-29 Uppdaterad 2018-06-29

Mikaela Shiffrin är 23-åringen som redan vunnit allt. Sedan debuten i världscupen 2012 har hon varit på pallen 62 gånger, plockat hem tre guld på världsmästerskap och vunnit den totala världscupen vid två tillfällen.

Dokumentär om 23-åringen som vunnit allt
Foto: Erich Spiess / ASP / Red Bull Content Pool

Som 18-åring blev hon den yngsta i den alpina skidåkningens historia att vinna ett guld på OS och nu senast i Pyeongchang vann hon sin andra olympiska guldmedalj. Hon är en av få som fortfarande tävlar i alla fem alpina grenar.

Shiffrin är född och uppväxt i Vail, Colorado och i dokumentären får vi följa hennes uppväxt, träning och hur hon kämpar för att hålla sig på topp inför en viktig OS-säsong.

 

Peak Season är en dokumentär om beslutsamhet, passion och en framtida legend inom både amerikansk och internationell alpinskidåkning.

Se den här.

Från snowboardproffs till Paris Fashion Week


Ett stycke skidhistoria från Årebragden 1948


Förbjuden skidåkning i Nordkorea, del 1


Text: Gabriella Edebo • 2018-06-29
ArtiklarAlpintVideoVinter-OS

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen