5fd91c7e7a7ed

Artiklar

Matchstick Productions gör jämställd skidfilm

Ett av världens största skidfilmsbolag kickar igång trailersäsongen på allvar med ett smakprov från deras senaste film "All In" som kommer i höst.

Text: Gabriella Edebo • 2018-07-10 Uppdaterad 2018-07-10

Matchstick Productions är ett av världens största produktionsbolag med inriktningen skidfilm och sedan started 1993 har de pumpat ut en fullängdsfilm varje år och vunnit ett flertal priser längs vägen.

I höst släpper de sin senaste skapelse som de kallar ”ALL IN”. Namnet syftar på utövares nivå av engagemang och hängivenhet samtidigt som det hänvisar till sportens inkluderande natur.

Filmen skiljer sig från allt de tidigare gjort genom att för fösta gången ha lika många kvinnliga som manliga åkare på filmduken. Det är stort, ingen annan inom industrin har hittills gjort något liknande utan att vara enbart med kvinnor.

Att det tagit så här lång tid för det att hända är ju katastrof i sig, och det verkar MSP vara väl medvetna om eftersom de på något märkligt sätt försöker få credd och göra det till en stor grej, samtidigt som de verkar försöka tysta ner att det skulle vara något speciellt.

I ena sekunden är det ”en film som bryter normen för traditionella actionsportfilmer genom att visa lika delar män och kvinnor” men i nästa ögonblick är det ”bara en skidfilm som råkar ha lika många kvinnor som män med”. Lite i stil med ”Hallå kolla vilken stor grej det här är och va bra vi är som gör det! Eller alltså, det är ju ingen stopp grej egentligen, och vi har ju inte gjort något förrän nu så fokusera inte för mycket på det…”.

Oavsett så är det såklart fasen på tiden, och trailern visar på fluffig snö från exotiska destinationer och känns svalkande i sommarvärmen. I vanlig ordning när det kommer till MSP-filmer verkar ”All in” bli en actionpackad rulle med humor och högklassig kamerateknik.

Matchstick Productions gör jämställd skidfilm
Tre av MSP’s ”Slaydies” i Alaska. Foto: Jeff Cricco

MeningenThis film is light on story, high on action and full of fun loving personality” skvallrar om att det handlar om en mer klassisk skidfilm med mindre eller helt icke-existerande handling. Huruvida det är positivt eller negativt är upp till åskådarens egna smak och åsikt att avgöra.

Filmat i: British Columbia, Alaska, Utah, Washington, Japan och Sydamerika.

Åkare:  Angel Collinson, Michelle Parker, Tatum Monod, Elyse Saugstad, Mark Abma, Wiley Miller, Johnny Collinson och Cody Townsend.

ALL IN har premiär i september i USA, och om intresse finns kanske även på Untracked Film Tour i höst?

Disafear – proffsens medicin mot feghet


Klappat & klart: Untracked Film Tour 2017


Star Wars, kärlek och Evelina Nilsson


Text: Gabriella Edebo • 2018-07-10
ArtiklarFilmtrailerMSP FilmsVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen