Anna Segal under inspelningarna av Finding the Line. Foto: Guy Fattal

Artiklar

Trailers för höstens nya skidfilmer

Tanner Hall gör ny film inför FWT-debuten, Arianna Tricomi åkte till Nordnorge, Johan Jonsson syns i en Amerikansk storproduktion och MSP och TGR gör inte bara en utan två filmer denna höst.

Text: Gabriella Edebo • 2018-08-26 Uppdaterad 2018-08-26

Face of Winter – Warren Miller Entertainment

Johan Jonsson har fått äran att vara med och filma med Warren Miller Entertainment när de var i Schweiz för att ha ett segment med därifrån i sin nya 100-minutersrulle som kommer ut i höst. Tillsammans med carvingkungen Marcus Caston utforskade de bland annat Engelberg och käkade ost.new-module-38

La Luce Infinita – Tales form the North

Arianna Tricomi från Italien vann titeln Freeride World Champion i vintras och firade det genom att åka till Nordnorge och avsluta säsongen med topptur och midnattssol. Ett gäng av hennes närmaste vänner hakade på upp till Finnmark och den lilla fiskebyn Bergsfjord, omgiven av hav och berg.

Hoji the Movie – Matchstick Productions

Eric Hjorleifson är en av skidvärldens mest respekterade profiler och har varit en del av toppskiktet inom framförallt skidfilmande i många år. Han gör inte mycket väsen av sig och låter skidåkningen tala för sig själv, vilket Matchstick Productions nu vill visa med en film om ”Hoji” med både klipp från nutid och gamla godingar från äldre filmer.

Ode To Muir – Teton Gravity Research

Teton Gravity Research tar oss med på ett äventyr tillsammans med snowboardlegenden och grundaren av Protect our Winters Jeremy Jones som tillsammans med den tvåfaldiga olympiern Elena Hight utforskar Kaliforniens John Muir Wilderness. 65 kilometer till fots tar dem djupt in bland bergkedjan Sierras högsta toppar där de tältar i kylan och bestiger oåkta toppar.

Here After – Tanner Hall

Filmat i på gatorna i Montana, bland Alaskas mäktigaste toppar, puder och park i Kalifornien och dessutom Sverige? Tanner Hall följer upp sin film ”Triumph” från ett år sedan med en ny rulle som ska skildra att hårt jobb och beslutsamhet kan hålla även en gammal räv kvar i gamet. Vi ser fram emot ett formbesked i filmformat som droppas gratis i oktober, lagom inför hans premiär som wildcard på Freeride World Tour i vinter.

Finding the Line

Hela filmen Finding the Line, som hade premiär i Sverige med en kortare variant för ett år sedan, är nu färdigställd och finns att se både on demand via iTunes och på filmfestivalen världen över. Systrarna Anna och Nat Segal från Australien skildrar på ett mer dokumentärt vis hur livet som professionell skidåkare egentligen är under ytan och diskuterar rädslor hur vi bäst hanterar det i en bergsmiljö.

Fler filmer är såklart på gång inför hösten. Håll framförallt utkik efter Jackie Paaso och Eva Walkners Evolution of Dreams, filmer från The Bunch, LSM och Henrik Harlaut, Shades of Winter och mycket mer.

Fler trailers som släppts tidigare i sommar:

12-åring stjäl showen i senaste TGR-filmen


Zig Zag – Svenskladdad trailer från Level1


Matchstick Productions gör en jämställd skidfilm


Text: Gabriella Edebo • 2018-08-26
ArtiklarFilmtrailerFreeride World TourJohan JonssonTanner HallUntracked Film TourVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen