Foto: Marcus Olsson / Red Bull Content Pool

Artiklar

Husky Podcast intervjuar Kristofer Turdell

I det hundraåttiofjärde avsnittet av podcasten Husky som intervjuar diverse inspiratörer från utomhusbranschen var det dags för världsmästaren i friåkning att ta plats i studion.

Text: Gabriella Edebo • 2018-09-29 Uppdaterad 2018-09-29

Husky podcast handlar om livet bortom det bekväma. Magnus Ormestad, personen bakom som sa upp sig från sitt trygga kontorsjobb för att satsa helhjärtat på poddandet, beskriver det med egna ord såhär:

Jag vill, enkelt förklarat, söka upp och intervjua människor som jag är intresserad av, människor som på olika vis utmanar vardagens bekvämligheter, utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Guider, professionella idrottsutövare, äventyrare och entreprenörer som lever på sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för höga berg och längs med slingrande stigar.

I avsnitt nummer 184 intervjuar han vinnaren av Freeride World Tour i vintras Kristofer Turdell.

Avsnittet hittar du där poddar finns, eller via länken här.

På Huskys hemsida kan du läsa mer om avsnittet som beskrivs såhär:

Kristoffer Turdell: världsmästare i friåkning, #184

”Jag kände väl som om jag tagit mig vatten över huvudet när jag körde NM för första gången. Alla hade assnygga GoreTexjackor medans jag hade lånat en jacka av farsan som jag tyckte såg bra ut.”

Efter att ha gjort research på Kristoffer Turdell i veckan är det två omdömen om honom som verkar dominera: att han ska vara tystlåten och att han har en otrolig mjuk åkstil.

Att han skulle vara tystlåten är inget jag märkte av, men att åkstilen verkar falla många i smaken står uppenbart efter hans raketkarriär på Freeride World Tour som i våras förärade honom med en världsmästartitel.

Efter att ha fått ha honom med i en paneldiskussion under Åre Sessions i våras var det otroligt roligt att boka in honom i studion för en riktig intervju.

Kristoffer berättar om sin uppväxt i Gällivare, om somrarna i Stockholm och om att ha skidåkningen i blodet. Vi pratar om hans segling, respekten för havet och om att segla vid Saltoluokta.

En stor del av samtalet kretsar givetvis kring skidåkning, om hur vägen till toppen gick via NM i Riksgränsen, om trender inom friåkning och vad som driver utvecklingen framåt.

”Var som en fjällbjörk: enkel att böja men omöjlig att knäcka”

Kristoffer avslöjar sitt koncept om ”den hållbara åkningen” och han berättar om den sanslöst fina novemberturen upp på Tolpagorni vid Kebnekaisemassivet vintern 2017.


Text: Gabriella Edebo • 2018-09-29
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen