Foto: Nikolai Schirmer

Artiklar

Perks – fördelarna som deltidsproffs

Se Nikolai Schirmers uppföljare till filmen Shapes. En hyllning till naturens element i en estetisk video på nio minuter med ösig åkning med inspiration från Dr Seuss.

Text: Gabriella Edebo • 2018-11-25 Uppdaterad 2018-11-25

Perks är uppföljaren till Nikolai Schirmers film förra året kallad Shapes, och handlar om ögonblicken som skidåkare, och fördelarna med att vara deltidsproffs. I vintras åkte han hela vintern på ett par techbindningar med DIN 12 och levde rednecklivet i Kanada med skoter och allt vad det innebär som nybörjare (läs: mycket köra fast och använda lavinspaden till att gräva loss skotern).

Under tiden upplevde fransmannen Flo Bastien den snörikaste vintern i Alperna på ett halvt decennium och Asbjørn Eggebø Næss fick äntligen möjligheten att åka Vengetind, kungen av Romsdalen. Säsongen avslutade de tillsammans i Lyngen med intressanta snöförhållanden.

Perks - fördelarna som deltidsproffs
Foto: Nikolai Schirmer

Introlåten kommer från det svenska bandet Slagsmålsklubben och resten av musiken från lokala band i Nikolais hemmastad Tromsø. Filmat av bland annat Joonas Mattila, som enligt uppgift ska vara bättre på att hoppa än åkarna själva, och klippt av Nikolai Schirmer.

Poesi på franska och ösig norsk åkning


Filmfestival på skidtestarhelgerna


Med hundspann till Monster-rännan


Text: Gabriella Edebo • 2018-11-25
ArtiklarNikolai SchirmerUntracked Film TourVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen