Gamla stålkanter blev konst. Foto: Kevin McHugh

Artiklar

Välgörenhetsauktion till förmån för POW

Ingemar Stålkant kallas skulpturen som är skapad av gamla stålkanter av den skidåkande konstnären Freddie Grann och nu auktioneras ut och samtliga intäkter går till miljöorganisationen Protect our Winters.

Text: Gabriella Edebo • 2018-11-28 Uppdaterad 2018-11-28

Välgörenhetsaktion till förmån för Protect Our Winters Sweden arrangerad av Untracked Film Tour.

Auktionen hittar du här!

Välgörenhetsauktion till förmån för POW
Ingemar Stålkant visar sig från sin bästa sida. Foto: Kevin McHugh

Ingemar Stålkant kallas konstverket som är skapat av den skidåkande konstnären Freddie Grann. 

Inför premiären av Untracked Film Tour i oktober hörde Freddie av sig till oss och tyckte att det vore kul att skapa något slags konstverk att auktionera ut och låta intäkterna gå till Protect Our Winters för att stödja deras verksamhet. Det lät ju riktigt spännande sa vi och hörde av oss till Åre Skidfabrik och frågade efter spillmaterial från skidtillverkningen, och vips så hade vi fått en stor mängd kasserade stålkanter som Freddie fick släppa lös all sin kreativa energi på, och herr Stålkant blev resultatet.

Välgörenhetsauktion till förmån för POW
Den skidåkande konstnären Freddie Grann

Under alla filmturnéns stopp under hösten har skulpturen varit med och visats upp i samband med att filmen Konståkning som Freddie Grann står bakom har visats. I filmen skapar han tillsammans med legenden Lasse Åberg unik konst hemma i Bålsta. Mer om Freddie hittar du på www.freddiegrann.com eller sociala medier under @freddiegrann och @grannart.

Auktionen pågår just nu på Tradera och avslutas den 12 december klockan 19:55. Auktionen hittar du här.

Alla intäkter går oavkortat till miljöorganisationen Protect Our Winters Sweden för att de ska kunna fortsätta sitt arbete för att snösporten ska minska sin klimatpåverkan. Läs mer om POW och deras arbete här.

Freddie Grann om skidåkning och konst


Film från premiären av Untracked Film Tour


Filmfestival på skidtestarhelgerna


Text: Gabriella Edebo • 2018-11-28
ArtiklarProtect Our WintersUntracked Film Tour

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen