5fd91b551ea50

Artiklar

Till fjällen med noll utsläpp

Lucas Stål Madison har skapat en skidfilm från Sveriges alla hörn utan att släppa ut koldioxid längs vägen. Se den innovativa och vansinnigt kreativa kortfilmen "a contemporary ski video".

Text: Gabriella Edebo • 2018-12-18 Uppdaterad 2018-12-18

Inför vintern hade Lucas Stål Madison, även känd som LSM, ett alldeles speciellt mål.

Det var att skapa en skidfilm från Sveriges alla hörn utan att släppa ut koldioxid längs vägen. Resultatet blev “en samtida skidfilm”, eller “a contemporary ski video” som han kallar den på engelska, som visats på Untracked Film Tour under hösten.

Till fjällen med noll utsläpp
Foto: Alric Ljunghager / Peak Performance

Tillsammans med Nissan och deras nya elbil Leaf lämnade Lucas tillsammans med sin filmare Pär “Peyben” Hägglund Stockholm för att på ett klimatsmart sätt resa till Ramundberget, Kittelfjäll, Åre och tillbaka.

Längs vägen ser de till att utnyttja frekventa laddpauser på bästa vis och upptäcker i de mörka kalla skogarna några mil utanför Ramundberget att bilens värme på högsta temperatur dränerar batterierna snabbare än beräknat.

En innovativ film sett till både åkning, filmning och den 320 mil långa resan i sig. 

Lite av en “slap in the face” enligt Lucas själv till de som påstår att längre resor på vintern med elbil inte är möjligt.

Skidåkning av Lucas Stål Madison 

Film & klipp av Pär Hägglund

Om du vill se mer finns även tre avsnitt från pågående roadtrip.

Med elbil till fjällen


Magisk påsk i Riksgränsen med puder och sol


Slutsåld premiär av Untracked Film Tour


Text: Gabriella Edebo • 2018-12-18
ArtiklarLucas Stål MadisonThe BunchVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top