Snöfall till och med måndag. Källa: WePowder.com

Alperna

Tokdump på väg in mot Österrike

Det har redan snöat upp till en meter på sina håll denna vecka och fram till på måndag väntas ännu en storm leverera mängder av fluffigt guld.

Text: Gabriella Edebo • 2019-01-03 Uppdaterad 2019-01-03

Det nya året har startat på bästa tänkbara sätt för de österrikiska Alperna och östra Schweiz med mycket nysnö och nu ännu mer i prognosen.  

Från och med imorgon fredag väntas en ny front dra in över bergsregionerna och dumpa av enorma mängder snö över framförallt nordöstra Alperna, med epicenter kring Salzburg och Tyrolen i Österrike.

Skidorter som Kaprun, Saalbach och Fieberbrunn ligger i topp för förväntat snöfall de kommande tre dagarna.

Läs mer exakta detaljer och grotta ner dig en prognos levererad av Meteo Morris på WePowder.com här.

Tokdump på väg in mot Österrike
Lavinrisken i Österrike 3/1 från avalanche.report

Hög lavinrisk

Observera att snön som fallit hittills har ackompanjerats av hård vind och att lavinrisken är betydande eller stor i nästan hela Alpregionen.

Lavinprognoser för Österrike hittar du här:
avalanche.report

Sandra Lahnsteiner var en av alla nyårsfirare som avslutade kvällen tidigt och belönades med en riktigt djup första dag på året:

Österrikes 8 skönaste skidorter


Gondolhaveri i Österrike


Världens bästa skidåkning: St Anton


Text: Gabriella Edebo • 2019-01-03
AlpernaArtiklarÖsterrikePuderVäder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top