Tågresenärer till Vemdalen får VIP-behandling

Tågresenärer till Vemdalen får VIP-behandling

Vemdalen fortsätter att arbeta för att öka miljövänliga resor med tåg till destinationen genom att skämma bort sina tågresenärer lite extra.

Visste du att det går att åka smidigt och miljövänligt med tåg till Vemdalen alla dagar i veckan under vintern? Inlandsbanan trafikerar sträckan Östersund – Röjan/Vemdalen – Mora vintertid där tidtabellen gör det möjligt att synka med ankommande tåg från exempelvis Stockholm och Göteborg.Tåget tar dig till järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbussen Snöpendeln ansluter för vidare resa på 10–25 minuter mot Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Det finns även möjlighet att boka hyrbil som står vid tågstationen i Röjan vid ankomst. På Vemdalens hemsida finns även tips för tågresenärer på stugområden som ligger lättillgängliga och inte kräver bil för att nå backar och mataffärer under vistelsen.

För tredje året i rad har man inom Destination Vemdalen valt att satsa extra på sina tåggäster. Samtliga resenärer som valt att resa med nattåg till Vemdalen får ett välkomstbrev med mängder av förmånliga rabatter och erbjudanden som gäller exklusivt för tåggäster.

Snälltåget kör nattåg flera dagar i veckan som avgår från Malmö via Stockholm och vidare mot Vemdalen. Snälltåget kör även nattåg till Åre och erbjuder transfer från Undersåker till Vålådalens Fjällstation och Storulvån.Resenärer med nattåget till Vemdalen får ett välkomstbrev ombord på tåget med mängder av förmånliga rabatter och erbjudanden som gäller exklusivt för tåggäster. - Vi har ett nära samarbete med Skistar och Snälltåget för att se till att vi alla drar våra strån till stacken. Med hjälp av vårt välkomstbrev är betydligt fler företag i destinationen med och bidrar för att uppmuntra gästerna att välja tåget, säger Marcus Ståhl, vd på Destination Vemdalen.


Rabatterna gäller bland annat på taxiresor, aktiviteter, lunch i backen och middagar, och en nyhet för i år är bland annat 15% rabatt på den smidiga tjänsten hemkörning av matkasse till stugan.- För mig som företagare är det här både en chans att få nya gäster men det är minst lika viktigt att jag kan uppmuntra fler gäster att välja tåget, berättar Joel Sjelin som driver Bräjks matbar i Björnrike.

Läs mer om att resa med tåg till Vemdalen på vemdalen.se

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!