En ganska exalterad Lovisa på återbesök i Whitewater. Foto: Shan Jarl Fjellgren

Artiklar

Svensk liftkortskändis i Whitewater

En svensk säsongare vid namn Lovisa Rosengren har fått äran att pryda liftkortet i den lilla skidorten Whitewater i Kanada.

Text: Gabriella Edebo • 2019-01-28 Uppdaterad 2019-01-28

Namnet Lovisa Rosengren känner du säkert igen eftersom hon vintern 2017 vann Salomon Freeski Dreamtrip och fick åka till Kashmir i Indien för att åka och filma med Samolon Freeski TV.

Svensk liftkortskändis i Whitewater
Lovisa och ”Gröna Faran”. Foto: Björn Carlshamre

Förra vintern gjorde hon säsong i Revelstoke, Kanada och köpte sig en liten skruttig bil för att kunna ta sig runt och utforska fler av de puderhålor som British Columbia har att erbjuda. Efter att ha sågat ett hål i baksätet för att få plats med skidorna var ”gröna faran” redo för äventyr.

Det var kul i Revy men jag kände att jag ville se fler ställen och träffa lite annat folk också.

En av platserna Lovisa passade på att besöka var den lilla skidorten Whitewater. Via Instagram hade hon kommit i kontakt med lite locals som hon fick ta rygg på och shredda puder med. Dag två stötte hon på en annan instagram-bekant vid namn Sean Armstrong på parkeringen som undrade om hon ville haka på och ta lite bilder.

Jag har inte fotat så mycket med olika fotografer ännu, så det var kul och lite spännande att få testa på det med någon man inte träffat förut. Det kändes verkligen som att vi inte fick till en enda bild, men när han visade några av dem senare så var det ändå rätt många som blev bra.


Svensk liftkortskändis i Whitewater
Årets dagskort i Whitewater. Foto: Sean Armstrong

En grå och trött måndag i början på december när Lovisa var hemma i Stockholm igen och jobbade med att julpynta alla fastigheter hon sköter om när det inte är vinter trillade det ner ett mail i inkorgen från Sean. Bifogat fanns en bild på det nya dagskortet i Whitewater (i Nordamerika finns inget som heter digitala keycards, här är det papperslapp med streckkod på sin höjd som gäller). Och på bilden syntes ingen mindre än Lovisa mitt i en djup pudersväng.

Vad tusan hände, en dröm jag inte ens visste att jag hade gick i uppfyllelse bara så där.

Just nu är hon åka tillbaka till Kanada för att leda en av X Travels puderjaktsroadtrips, där de bland annat kommer att besöka just Whitewater. Inte alla guider som kan skryta med att pryda liftkortet på plats och dessutom kunna kläcka ur sig ”och här borta tog vi bilden ni nu ser på liftkortet”.

Följ mer av Lovisas bravader på Instagram: @lmroseng

Svensk liftkortskändis i Whitewater
Bilden i fråga som nu tryckts upp i tusentals exemplar. Foto: Sean Armstrong

En drömresa till Kashmir


Följ med på en drömresa till Indien


Nelson & Whitewater – Storleken har ingen betydelse


Text: Gabriella Edebo • 2019-01-28
ArtiklarKanadaLiftkortLovisa RosengrenWhitewater

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen