Möt vår FWT-reporter i Kicking Horse
Foto: Sofia Lewerin

Möt vår FWT-reporter i Kicking Horse

Sofia Lewerin är bosatt i Whistler och är nu på plats i Kicking Horse för att rapportera live från vinterns andra stopp på Freeride World Tour.

Som bekant så gjorde vi en efterlysning för några veckor sedan för att hitta en korrespondent till Freeride World Tours stopp i Europa, men då hörde Sofia av sig och undrade om vi inte skulle ha någon på plats i Kanada också. Självklart vill vi ha det blev svaret och nu är Sofia på plats i Kicking Horse, redo att ta oss med bakom kulisserna på tävlingen i realtid.

Innan tävlingen drar igång tänkte vi passa på att lära känna vår reporter lite bättre, så här kommer en liten intervju med Sofia.

Hur hamnade du i Whistler och hur länge har du bott där?
Jag gjorde först en säsong i Chamonix och insåg att jag ville fortsätta ha skidåkning i min vardag, så vintern efter åkte jag hit till Whistler. Det var två år sedan och sedan dess har jag blivit kvar, även sommartid eftersom jag insåg att det var jättekul att cykla downhill, plus att de är så vackert och varmt här på sommaren.

Så vad sysselsätter du dig med?
– Jag åker skidor och pluggar media & marketing på Whistler Adventure School där vi lär oss fota, filma och marknadsföring kring sin egna business. Mitt foto och filmintresse började här i Whistler men jag har alltid gillat att vara kreativ på olika sätt. Utöver det har jag börjat frilansa lite både som fotograf och skribent.

Ett urval av Sofia Lewerins foton.

Har du varit i Kicking Horse eller på någon FWT-tävling förut?

– Jag har varit på Freeride World Tours event förut men aldrig varit i Kicking Horse så det ska bli spännande att få se mer av British Columbia.

Starten i Kicking Horse. Foto: Dom Daher / FWT

Som väderprognosen ser ut för tillfället så blir det ingen tävling imorgon lördag, och antagligen inte heller på söndag på grund av kraftigt snöfall. Däremot ser måndag lovande ut så åkarna kan nog se fram emot ännu en tävling i djup nysnö.

Håll dig uppdaterad via Instagram @akaskidormag där @sofiaalewerin kommer att hålla låda!

När det väl är dags för tävling kommer du självklart kunna hitta info och livesängningen både på sociala medier och här på hemsidan.

Om du vill läsa mer om Sofia rekommernderar vi att klicka sin in på InspireUs.se och läsa intervjun med henne där!

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!