Foto: Sofia Lewerin

Artiklar

Möt vår FWT-reporter i Kicking Horse

Sofia Lewerin är bosatt i Whistler och är nu på plats i Kicking Horse för att rapportera live från vinterns andra stopp på Freeride World Tour.

Text: Gabriella Edebo • 2019-02-01 Uppdaterad 2019-02-01

Som bekant så gjorde vi en efterlysning för några veckor sedan för att hitta en korrespondent till Freeride World Tours stopp i Europa, men då hörde Sofia av sig och undrade om vi inte skulle ha någon på plats i Kanada också. Självklart vill vi ha det blev svaret och nu är Sofia på plats i Kicking Horse, redo att ta oss med bakom kulisserna på tävlingen i realtid.

Möt vår FWT-reporter i Kicking Horse

Innan tävlingen drar igång tänkte vi passa på att lära känna vår reporter lite bättre, så här kommer en liten intervju med Sofia.

Hur hamnade du i Whistler och hur länge har du bott där?
Jag gjorde först en säsong i Chamonix och insåg att jag ville fortsätta ha skidåkning i min vardag, så vintern efter åkte jag hit till Whistler. Det var två år sedan och sedan dess har jag blivit kvar, även sommartid eftersom jag insåg att det var jättekul att cykla downhill, plus att de är så vackert och varmt här på sommaren.

Så vad sysselsätter du dig med?
– Jag åker skidor och pluggar media & marketing på Whistler Adventure School där vi lär oss fota, filma och marknadsföring kring sin egna business. Mitt foto och filmintresse började här i Whistler men jag har alltid gillat att vara kreativ på olika sätt. Utöver det har jag börjat frilansa lite både som fotograf och skribent.

Möt vår FWT-reporter i Kicking Horse
Ett urval av Sofia Lewerins foton.

Har du varit i Kicking Horse eller på någon FWT-tävling förut?

– Jag har varit på Freeride World Tours event förut men aldrig varit i Kicking Horse så det ska bli spännande att få se mer av British Columbia.

Möt vår FWT-reporter i Kicking Horse
Starten i Kicking Horse. Foto: Dom Daher / FWT

Som väderprognosen ser ut för tillfället så blir det ingen tävling imorgon lördag, och antagligen inte heller på söndag på grund av kraftigt snöfall. Däremot ser måndag lovande ut så åkarna kan nog se fram emot ännu en tävling i djup nysnö.

Håll dig uppdaterad via Instagram @akaskidormag där @sofiaalewerin kommer att hålla låda!

När det väl är dags för tävling kommer du självklart kunna hitta info och livesängningen både på sociala medier och här på hemsidan.

Om du vill läsa mer om Sofia rekommernderar vi att klicka sin in på InspireUs.se och läsa intervjun med henne där!

Sökes: Reporter till Freeride World Tour


Tävling: vinn nytt skidställ från Haglöfs


Svensk liftkortskändis i Whitewater


Text: Gabriella Edebo • 2019-02-01
ArtiklarFotograferFreeride World TourKanadaKicking Horse

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen