Foto: Red Bull Media House

Artiklar

Skidsnack #5: Veckans nyheter i skidvärlden

Denna veckas händelser i skidgalaxen: Lindsey Vonn lägger av, drömjobb i Ramundberget, veckans filmtips och mucho mera.

Text: Gabriella Edebo • 2019-02-03 Uppdaterad 2019-02-03

Lindsey Vonn lägger av

Kroppen är är mer paj än hon vågat erkänna publikt och i veckan meddelade hon att VM i Åre blir hennes allra sista tävlingar i karriären. Stenmarks rekord sitter därmed säkert (ett tag till i alla fall, Mikaela Shiffrin verkar ha potential att utmana). Även Aksel Lund Svindal kör sina sista tävlingar i Åre under VM som drar igång i den kommande veckan.

Jobb i Ramundberget

Nu finns chansen att få ett ”riktigt” jobb på en skidort med tillsvidareanställning. Fjälldestinationen Ramundberget söker en marknadskommunikatör med fokus på digitala kanaler. Läs mer och ansök här.

Skidsnack #5: Veckans nyheter i skidvärlden
Foto: Adam Barker

Fotoguld i X Games

Efter en omröstning online blev det bilden ovan på skidåkaren Julian Carr tagen av Adam Barker i Brighton Resort, Utah.

Luleå Big Air blir av

Efter lite strul med tillstång, plats att bygga hoppet på och lite annat såg det länge ut som att det inte skulle bli någon big air-tävling i Luleå i år. Men tack vare Luleå tekniska universitet är det nu klart att eventet blir av den 6 april, och byter namn till LTU Big Air.

Skidsnack #5: Veckans nyheter i skidvärlden
Foto: Freeski Sweden

X Games & Freeski-VM

Det blev inga svenska medaljer på skidsidan på X Games. Istället var det snowboardåkaren Sven Thorgren som visade framfötterna och tog hem ett brons i big air. Damernas skidklass dominerades av 15-åriga Kelly Sildaru som vann guld (slopestyle), silver (halfpipe) och brons (big air).
Nu pågår VM i Salt Lake City, USA för fullt och senast inatt tog Henrik Harlaut ett silver i big air. Härnäst väntar slopestyle på onsdag. Oliwer Magnusson och Jesper Tjäder slutade på en 6e respektive 7e plats i den stenhårda konkurrensen.

Skidsnack #5: Veckans nyheter i skidvärlden
@aningslosainfluencers

Jon Olssons livsstil ifrågasätts

Instagramkontot @aningslosainfluencers sysslar med att hänga ut influensers och ifrågasätta deras livsstil från ett hållbart perspektiv, framförallt med fokus på alla flygresors ackumulerade utsläpp på ett år. Jon Olssons vloggande livsstil går till stor del ut på att resa kors och tvärs nonstop, och enligt ovan nämna konto har hans flygande släppt ut ca 54,6 ton koldioxid under 2018. Även Kajsa Larsson har fått frågan hur Kanada-Schweiz-Japan på en månad kan ses som ”hållbar skidåkning”. Antagligen ligger (nästan) hela skidvärldens proffsåkare, plus alla internationella tävlingsorganisationer, ganska dåligt till om man börjar räkna på utsläppen. Vilket såklart är motsägelsefullt om vi vill behålla vita vintrar framöver. Aningslösa Influencers gav däremot credd till @transsiberiatojapan som tog tåg (och färja) från Sverige, genom Ryssland till Japan. (Mer om det kommer du såklart kunna läsa här framöver).

Live från ISPO

Idag söndag startar den gigantiska snösport-mässan ISPO i München och vi är på plats för att spana in och rapportera om det senaste i prylväg. Följ oss live på Instagram stories och berätta vad du vill se från 2020 års kollektion av skidprylar. @akaskidormag på Instagram

ISPO: Nästa års prylnyheter på ingång

FILMER

Pepp by Granbom

Christoffer Granbom har lagt tävlandet på hyllan och har istället valt att satsa på en egen webbserie. Pepp by Granbom kallar han det och i första avsnittet hängde han på sin polare Stefan Östling i Fernie, Kanada.

Kebnekaise

Evelina Nilsson begav sig mot Kebnekaise och Tarfala för att tillsammans med sina syskon utforska områdets toppar, åkning och stillhet. Eftersom Kebnekaises fjällstation var stängd för säsongen så välkomnades de av stugvärden Lars till närliggande Tarfaladalen istället. Evelina, Julia, Jonathan och Markus Nilsson spenderade en magisk vecka tillsammans bland Sveriges högsta toppar och årstidens eviga ljus.

Fifty Project – Mt Superior

Cody Townsends mastodontprojekt att åka alla 50 linjer i boken 50 Classic Ski Descents of North America på två år. Nu var det dags för det första riktiga avsnittet efter introduktionen och några av linjerna i Utah var målet. Bakom kameran hittar vi Bjarne Salén.

DYBS ep 2

Bröderna Regnér har släppt ett nytt avsnitt av webbserien Does Your Brother Ski? Denna gång från Japan och Carls försenade premiär på Freeride World Tour.

Skidsnack #4: Veckans nyheter i skidvärlden


Svensk liftkortskändis i Whitewater


Senaste fika-trenden: pocket bacon


Text: Gabriella Edebo • 2019-02-03
ArtiklarChristoffer GranbomCody TownsendEvelina NilssonIspoLindsey VonnskidsnackVideoX GamesX-Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen