Trevor Kennison droppar in. Foto: Amy Jimmerson / Jackson Hole Mountain Resort

Artiklar

Droppar Corbet’s Couloir med sitski

Årets upplaga av Kings and Queens of Corbet's i Jackson Hole bjöd på show och den självklara publikfavoriten var Trevor Kennison som droppade stort med sitski.

Text: Gabriella Edebo • 2019-02-20 Uppdaterad 2019-02-20

Det tog bara ett försök för eventet Kings and Queens of Corbet’s att bli en klassiker i Jackson Hole, USA. Årets upplaga blev den andra i ordningen och deltagarna var redo att gå stort ner i den ikoniska rännan Corbet’s Couloir.

Till i år fanns det mer än bara dödsdroppet in i rännan att hitta flyg på dessutom. Två rätt stora kickers fanns i mitten på åket för de åkare som klarade av att få kontroll på grejerna efter droppet in, och precis innan målgången fanns ett avslutande hopp med lite olika takeoffs.

Droppar Corbet's Couloir med sitski

Förra årets Queen Caite Zeliff, alltså vinnaren av eventet som påminner lite om en friåkningstävling men med fritt fram för backslaps och pluspoäng för bra show, försvarade sin titel och vann även i år. Travis Rice kröntes till konung efter ett åk som fick åket att se lätt ut.

Droppar Corbet's Couloir med sitski
Trevor Kennison @colombianwheels

Årets publikfavorit är däremot det som spridits som en löpeld i virala sammanhang. Trevor Kennison skadade ryggen allvarligt när han åkte snowboard i Vails backcountry 2014 och satsar idag på att ta sig till Paralympics i alpint. Med support från Travis Rice bestämde han sig för att skriva in sig i historieböckerna som den första sitski-åkaren att droppa in i Corbet’s. Antagligen höll alla andan och fick lite brunt i brallan när han dundrade ut för kanten med mer fart än de flesta och flög stort. Så stort att fjädrarna i sitskin inte riktigt pallade med impacten från landningen och studsade tillbaka Trevor upp i luften. Han ska dock ha klarat sig fint och claimat med armarna rätt upp i luften efter att han slutat tumla, och möts av publikens jubel.

Fler highlights från tävlingen:

Skidsnack #7: Veckans nyheter i skidvärlden


Världens bästa skidåkning: Montafon


Test: Vad kan du egentligen om laviner?


Text: Gabriella Edebo • 2019-02-20
ArtiklarFriåkningJackson Hole

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top