Säker på fjället med smart app. Foto: Fjällsäkerhetsappen

Artiklar

Fjällsäkerhet i appform

Naturvårdverket och Fjällsäkerhetsrådet står bakom en app som bidrar till säkrare vistelser i fjällområden.

Text: Gabriella Edebo • 2019-04-11 Uppdaterad 2019-04-11

Fjällsäkerhetsappen är utvecklad av Naturvårdverket och Fjällsäkerhetsrådet och har allt från riktigt bra fjällkartor till assistans och vägledning i nödsituationer.

Appen är helt gratis och finns att ladda ner för både Android och iPhone. Kom ihåg att möjligheten att tillkalla hjälp fortfarande är beroende av att ha mottagning och batteri på mobilen.

Fjällsäkerhet i appform
Håll utkik efter denna symbol i App Store och Google Play.

Funktioner

Lämna färdmeddelande i digital form för att beskriva din planerade rutt. Informationen finns tillgänglig för vänner och fjällräddningen. Metoden har använts i fjällvärlden under många årtionden i pappersform för att familj och bekanta ska veta var du kommer befinna sig och när hemkomst är beräknad, och kunna larma räddningstjänsten vid behov. Om uppkopplingen tillåter går det nu även att uppdatera sin senaste position i appen utefter färden.

Fjällkartan med hela lantmäteriets fjällkarta finns även integrerad i appen, för att planera var du ska gå, se var du är, och för att hitta hem om du hamnar på villovägar.

Säkerhetsinformation och tips vid nödsituationer och inför din fjälltur. Här hittar du information om vad du ska göra om det skiter sig och när du bör ringa 112. Genom appen kan du även se dina exakta GPS-koordinater och även skicka det direkt med SMS till fjällräddningen.

Mer info om appen hittar du på fjallsakerhetsappen.se

Läs mer om appar för skidåkare här.

Smarta följeslagare – 17 appar för skidåkare


Skidsnack #14: Veckans nyheter i skidvärlden


Dalbello och Marker satsar på lätta prylar för topptur


Text: Gabriella Edebo • 2019-04-11
ArtiklarLavinsäkerhet

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen